[text]

Gourmetmat i Gøteborg

Gøteborg - kjent for førsteklasses sjømat med utpreget smak og skalldyr proppfulle av mineraler. Atlanterhavet sørger for at Sverige er som en stor lekeplass for noen av verdens beste fiskekokker. Forvent kreative, men likevel klassiske menyer med intenst rene smaker - så gode at sjømaten praktisk talt snakker for seg selv. Vi anbefaler likevel at du spiser fisken din – det er jo mye morsommere enn å snakke med den.

  • Thörnströms Kök, with a star in Guide Michelin
  • Restaurant Kock & Vin in Gothenburg
  • Restaurant Familjen in Gothenburg

Thörnströms Kök, with a star in Guide Michelin

Gøteborg har 4 Restauranter med Michelin-stjerner, 1 Bib Gourmands (utmerket mat til rimelige priser), Sveriges beste sjømat og Årets Restaurant år 2011. 

Guide Michelin restauranter 1 stjerne

Eksempler på Gourmetsrestauranter med 1 stjerne i Michelinguiden er fantastiske Thörnströms Kök. Og for et moderne, inspirerende og sesongbasert måltid med perfekte viner og en varm atmosfære? Gå til KOKA Det nyeste tilskuddet på den kulinariske guiden til Michelin er Sjömagasinet.

Guide Michelin Bib Gourmand

The Bib Award er betegnelsen på spisesteder som serverer topp mat til rimelige priser. Göteborgs beste er den spennende Familjen som er berømt for sin kreative matlaging og åpne kjøkkenløsning.

The White Guide

The White Guide er Sveriges egen respekterte og anerkjente versjon av Michelinguiden som ingen matelsker med respekt for seg selv forlater hjemmet uten. Alle restauranter i Guide Michelin er også med i The White Guide. Øvrige prisvinnende og lokalt anerkjente spisesteder av høy klasse inkluderer Wasa Allé for utrolig gode smakskombinasjoner. Lyst på en gourmetmiddag med baller? Besøk  Magnus & Magnus m2 som har en kjempestor diskokule i hovedmatsalen. Spis på Swedish Taste hvis du vil holde deg i nærheten av havna, der du får smake på bemerkelsesverdig gode menykombinasjoner. Linnéa Art Restaurant kombinerer mat og kunst både i restauranten og på tallerkenen. Og hvis du søker førsteklasses sjømat, så sett kurs for Fiskekrogen.  

Tips?

Stol på vinkelnerne. Gøteborg har noen av de beste. Kock & Vin har hanket inn en rekke priser for både mat og vin, og dette er ikke stedet for å telle kroner. Gå for den største vinpakken som matcher alle rettene du får servert helt perfekt.

Vanskelig å bestille bord? Gå til Feskekôrka for å spise lunsj eller handle med deg lunsj. Dette er ramme alvor - "Feskekôrka" er en ombygd kirke som rommer et fiskemarked og førsteklasses sjømatrestauranter. Så Herren være lovet. Noen av gourmetrestaurantene holder også åpent for lunsj. Sjekk med den enkelte restaurants hjemmeside.

Når?

Mange av de flotteste restaurantene er stengt på søndager, og noen for sommeren (og i en periode etter jul), så det er best å sjekke nettsteder og bestille bord på forhånd

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden