[text]

Mat & Drikke i Gøteborg

Gøteborgerne og folk fra vestkysten pleier spøkefullt å si at de kommer fra Sveriges framside, og de overdriver ikke når de skryter av fruktene de høster inn fra det salte havet i Nordsjøen.

  • Seafood from Gothenburg, West Sweden
  • Restaurant Kock & Vin in Gothenburg

Seafood from Gothenburg, West Sweden

Det er ingenting som slår makrellen, torsken, piggvaren, lysingen eller hvittingen som er fanget i Göteborgs farvann og tilberedt med stor faglig dyktighet på noen av Sveriges beste fiskerestauranter.

Reker fra Smøgen er en sann delikatesse (spesielt om vinteren), og det samme gjelder krepsen og den verdensberømte østersen fra farvannene rundt Grebbestad. Og når startskuddet går for høstens hummerpremiere, flokker entusiastene seg rundt fiskebåtene for å delta på hummersafari i skjærgården. Hvis du tenker på innlandet, kan matregionen Västra Götaland vise til skikkelig gode eksempler på småskalaprodusenter. Ta turen og nyt Påverås sine prisbelønte oster, eller Sivans, som selger sine oster på torget i Vara, Mowitz kylling fra Hjärtum, eller produktene til Bitterna Lam.

Du finner mer informasjon på www.goteborg.com.

Ønsker du å finne lokalprodusert mat og drikke?

Klikk her for å starte søket av lokalprodusert mat og drikke i Gøteborgsområdet.

Michelin starred Mathias Dahlgren in Stockholm

Opplev gastronomi på høyt nivå

I løpet av de siste tiårene er Sveriges hovedstad Stockholm blitt viden kjent som en av Europas mest spennende, varierte og kreative gastronomiske reisemål.

Eco-gourmet restaurant Ängavallen in Skåne

Plei smaksløkene i Sør-Sverige

I storbyer som Göteborg og Stocholm fins et hav av muligheter når det gjelder mat. Småstedene er imidlertid ikke snauere, og de mange gårdsbutikkene er som eventyr for både barn of voksne. Denne utviklingen har særlig satt spor i Sør-Sverige.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden