[text]

Forstaden Haga

Haga er Gøteborgs eldste forstad, og ligger mellom Järntorget, Hagakyrkan og Skanstorget ved foten av Skansen Kronan. Originale bygninger fra 1800-tallet, trivelige gågater med spesialforretninger og et herlig utvalg av kafeer og spisesteder venter de som tar turen hit.

  • Haga in Gothenburg

Haga in Gothenburg

Det var Dronning Kristina som på midten av 1600-tallet ga ordre om å planlegge bydelen. I starten besto bebyggelsen av lave tømmerhus, og etter hvert ble de erstattet av landshøvdingshus i stein og tre. Haga ble lenge sett på som en arbeiderbydel, og i dag blomstrer området og er et av byens mest ettertraktede boligstrøk. Her kan en rusle bekymringsløst rundt i brosteinsbelagte gågater – arkitekturen, utvalget av småbutikker og salgsboder gir barna morsomme ting å feste øynene på til enhver tid.

Godt utvalg av hyggelige barneforretninger

Utvalget av second hand, vintage butikker og antikvariater er godt. Her fins kuriositeter som Haga Trätoffelfabrikk, den skjønne kaffe- og tebutikken Tea's, butikken Små Kära Ting der du kan gjøre kupp til barna, klesbutikken Haga Barn, leketøysforretningen Liten Karin, Twist & Tango og ikke minst Heartstore – en butikk med bare hjerter. Kafeen Husaren i Haga Nygata serverer nydelige kanelsnurringser store som tinntallerkener, og er et høydepunkt for ungene. I august hvert år arrangeres også Bondens Marked i bydelen, da salgsbodene bugner av fristende, ferske varer i alle slags farger og varianter.

Haga Nygata og Järntoget et sentrum

Hagakyrkan fra 1859 er oppført i barokkstil og ligger øst for Haga Nygata. De mest kjente gatene og møteplassene i bydelen er Haga Nygata, Järntorget, Sprängkullsgatan og Skanstorget. Den som vil smake storbyens spesialiteter fisk og skalldyr kan besøke Sjöbaren i Haga Nygata, vegetarmat fins på Solrosen og svenske småretter fins på den koselige kroen Hemma Hos.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden