[text]

Familieferie i Gøteborg

Gøteborg har en mengde morsomme attraksjoner som egner seg spesielt godt for barn. Hørt om steder som Maritiman, Sjøfartsmuseet Akvariet, Gøteborgs Naturhistoriska Museum og Aeroseum? Disse kommer selvsagt i tillegg til livlige Liseberg og den ultimate familieopplevelsen Universeum.

  • Family vacation in Gothenburg

Family vacation in Gothenburg

Sightseeing med Paddanbåt og Stinsens minitog

På varme dager er det deilig med en minitur på vannet - ved Kungsportplassen ligger de lave Paddanbåtene som kjører sightseeingturer på byens kanaler.
Med sjarmerende minitog tar Stinsen Sightseeing familien med på en reise tilbake til 1700-tallets Gøteborg. Turen starter ved Gustaf Adolfs Torg i sentrum og tar 35 minutter, og en hopper av og på ved de forskjellige attraksjonene akkurat som en selv ønsker.

Barnevennlige gågater i Haga

Hvis du heller vil oppleve strøket der skraphandlerne Albert & Herbert bodde, kan du ta trikken til Haga. Her er det barnevennlige gågater, original arkitektur, flotte antikvariter og bruktbutikker samt koselige spisesteder. En av de mest kjente kafeene, Husaren, ligger i Haga Nygata og selger Sveriges største kanelsnurringser.

Båter på Maritiman og fly på Aeroseum

Ved Packhuskaia ligger Maritiman, verdens største flytende fartøyopplevelse med 20 forskjellige attraksjoner. Her opplever ungene ubåter, jagere og brannbåter, og får kunnskap om både båter, vann og stål. Maritiman er stort, og her fins det også restaurant, kafé og gavebutikk. Aeroseum er selve motsetningen til Maritima – Flyets opplevelsessenter byr på aktiviteter for både store og små, og tar deg med 30 meter under bakken til en underjordisk flyhangar fra Den Kalde Krigen.

Klassikerne Universeum og Liseberg

Universeum appellerer også til ungene nysgjerrighet – vitenskapssenteret inneholder både regnskog, akvarier med fisk og hai, giftige slanger og en avdeling der en tester grenser, matematikk og utforsker verdensrommet. Rett ved siden av Universeum ligger fornøyelsesparken Liseberg med et 40-talls attraksjoner, vakre parker, underholdningsscener og trivelige spisesteder. Her kan barna velge mellom alt fra karusell og berg- og dalbanen Balder som er laget av tre, til å ta med mor og far på en våt opplevelse i Flumride. Hver sommer sørger kjente artister for at pop, rock, jazz og klassiske toner strømmer ut fra Stora Scenen.

Kombiner Slottsskogen med Naturhistoriska Museum

Visste du at verdens eneste utstoppede blåhval fins i Göteborg? Den er utstilt på Naturhistoriska Museet ved Slottsskogen ved Linnéplatsen. Slottsskogen er en av byens mest populære parker for barn, og dette museet rommer svenske dyr og arter fra alle verdens hjørner. Jorden, livet, havet, miljøutfordringer, samt økologiens grunnbegreper er stikkord for hva familien får oppleve. Her fins til og med en stor, afrikansk elefant som tiltrekker seg tusenvis av små og store tilskuere årlig.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden