[text]

Linnéstaden og Vasastaden

Göteborgs hovedgate Kungsportsavenyen, er full av butikker, uteserveringer og barer. Kun et steinkast unna ligger Vasastaden og Linnéstaden – to av storbyens mest sjarmerende strøk med flotte spisesteder, designmuseet Röhsska og et hav av skjønne småforretninger.

  • Fika in Gothenburg

Fika in Gothenburg

Röhsskas permanente designutstilling viser frem trender, design og mote gjennom de siste tiårene. Vel ute i Vasagaten igjen, er det kort vei mellom gode spisesteder som Kock & Vin og Bjørns Bar. For ikke å snakke om Kometen, Lille London og Wasa Källare som serverer ekte, svensk husmannskost.

Linnéstaden göteborgernes favorittstrøk

Linnéstaden med den vakre Linnégatan og de kryssende Långgatorna er en trendy og noe bohem del av Göteborg. Navnet Linnégatan har eksistert siden 1882, og gaten er oppkalt etter botanikeren Carl von Linné som besøkte byen år 1746. Dette er göteborgernes eget favorittstrøk, og i hovedgaten ligger kafeer og spisestedene Hos Pelle, Condeco, Rumpan Bar, Istället, Bitter, Ish og Linnéterrassen som perler på en snor. Linnégatan strekker seg fra Järntorget i nord til Linnéplatsen og den barnevennlige Slottsskogen i sør, og på sommeren arrangeres det ofte konserter i parken. Flesteparten av de vakre bygårdene i Linnéstaden stammer fra begynnelsen av 1900-talet.

Andra Långgatan i Linnéstaden er en opplevelse. I gamle dager hang det et skilt ved inngangen til gaten om at anstendige mennesker ikke burde entre den på grunn av suspekte aktiviteter. I dag fins her en fin miks mellom sjarmerende klesbutikker, antikvariater og gode spisesteder på plass, men ta deg god tid – mange av forretningene har ikke engang navn! Her er det altså rom for oppdagelsesjakt.

Paradegaten Kungsportsavenyen med Poseidon

I selve Kungsportsavenyen bobler det av liv og røre fra restauranter, kafeer, puber og nattklubber. I den sørlige enden ligger Götaplatsen, med sin flotte Poseidon-statue. Han skuer utover mot mulighetene i retning havnen og understreker at Göteborg historisk sett er en sjøfartsby som fortsatt har Nordens travleste havn. Rundt statuen dominerer byens kulturliv. Her ligger Stadsteatern, Konserthuset, Stadsbiblioteket og Göteborg Kunstmuseum og Hasselblad Center som minner om at det første kamerat som var på månen faktisk ble oppfunnet her i Göteborg.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden