[text]

Svensk, klassisk massasje

Det som på engelsk er kjent som Swedish massage kan føres tilbake til en svenske, ble utviklet av en nederlender og er kanskje verdens mest berømte massasjeform. I hjemlandet Sverige er den kjent som klassisk massasje og er en del av velværetanken.

  • Swedish massage uses long, flowing strokes

Swedish massage uses long, flowing strokes

Grunnleggeren av klassisk massasje

Per Henrik Ling har fått æren for å ha grunnlagt klassisk massasje. Ling ble født i Sverige i 1776 og var en fargerik person som virket som gymnastikkpedagog, fekteinstruktør og dikter. Det sies at Ling gjerne ville hjelpe kongen med å få soldatene i form etter en periode med militære nederlag. Han utviklet en metode som fokuserte på spesielle bevegelser, og selv om instruktøren på den tiden ikke berørte personene med hendene, la Ling grunnlaget for det som klassisk massasje er kjent for: fysisk og psykisk velvære samt metodens medisinske virkning.

Utgangspunktet for klassisk massasje

Klassisk massasje er en av mange massasjebehandlinger som finnes på svenske spahoteller. Per Henrik Lings tilnærming til fysisk og psykisk velvære lever i beste velgående på spahoteller over hele Sverige. Vi tror at Ling ville være enig i de fire pilarene til svenske spahoteller: bevegelse, hvile, ernæring og berøring. Alt kombinert med den ro, fred og energi som naturen rundt hotellene byr på.

Kom til hjemstedet for klassisk massasje.

I samarbeid med:

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden