Svensk livsstil

  • Midsummer Celebration
    Midsummer Celebration

    © Lena Granefelt/imagebank.sweden.se

[text]

Steder

Hva er det med Sverige som gjør at både turister og folk som kommenterer livsstilen der, finner landet så forbannet attraktiv?

Kan det være den naturelskende, miljøbevisste, tradisjonsopptatte, sunne, kaffedrikkende og avslappede væremåten til svenskene?

Faktum er at svenskene anpasser livsstilen sin etter de ulike årstidene. Vinteren er årstiden da de fleste jobber hardt, holder middagsselskaper i sitt eget hjem, og unner seg sporty og kulturelle utflukter i helgene.

Når sommeren kommer, drar alle ut på landet. Der har de ofte en hytte som de tilbringer sommeren i. Stort sett hele juli måned går med til å fiske, dra på båtturer, plukke bær, bade og sole seg sammen med familie og venner.

Den er ikke så verst, den svenske livsstilen. Er du enig?

Fjällbacka in Bohuslän, West Sweden

Svensk kultur

Klærne du har på deg, musikken du lytter til, bøkene du leser, filmene du ser på, møblene du kjøper. Sjansen er stor for at det fins et lite stykke Sverige i noe av det.

Cray fish party

Krepselag (Kräftskiva)

I Sverige er august- og septembermåned ensbetydende med kräftskiva. Ta på deg en rar hatt, la hemningene bli igjen hjemme og kast deg ut i et svensk krepselag. Og ta med deg sangstemmen din – den får du garantert bruk for.

Michelin starred restaurant 28+ in Gothenburg

Mat & Drikke i Stockholm

Stockholm er nå i ferd med å innta posisjonen som ”Skandinavias hovedstad”, og er en av Europas mest dynamiske arenaer innen mat.

Dancing around the maypole. Midsummer in Sweden

Midtsommer

Når det feires midtsommer i Sverige, stenger praktisk talt hele landet. Alle svenskene reiser som regel ut på landet, til havet eller feirer midtsommer i hagene sine.

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden