[text]

Svenske tradisjoner

Til tross for at de bor i et av verdens mest moderne land, elsker svenskene tradisjoner. Og maten er en viktig del av festlighetene. Noen land har helligdager, mens Sverige klinker til med en kanelbolledag, en vaffeldag og faktisk nesten en hel sesong viet til boller med klissete mandelmasse og pisket krem. En må nesten bare elske det, egentlig. Og mange av festlighetene dreier seg om lys, om det så er sollys, stearinlys eller ingen lys i det hele tatt.

  • Midsummer in Sweden
  • Walpurgis Eve in Stockholm
  • Crayfish party at Fejan, Stockholm archipelago

Midsummer in Sweden

Bestill på forhånd hvis du ønsker å delta i feiringer og fester knyttet til mat. Hvis man skal nevne èn tradisjon svenskene aldri viker fra, er det den som gjelder planlegging. Og da snakker vi ikke uker i forveien, vi snakker måneder.

Cray fish party

Krepselag (Kräftskiva)

I Sverige er august- og septembermåned ensbetydende med kräftskiva. Ta på deg en rar hatt, la hemningene bli igjen hjemme og kast deg ut i et svensk krepselag. Og ta med deg sangstemmen din – den får du garantert bruk for.

Fermented herring – Surströmming – a Swedish specialty

Surstrømming

For nesen og smaksløkene dine kan duften av surstrømming gi deg omtrent samme følelse som du ville fått sekunder før du skal hoppe ut av et fly – med fallskjerm selvfølgelig. I kulinariske termer regnes surstrømming for å være en ekstremsport. Vill, flott og fullstendig svensk.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden