[text]

Svensk design

Prøv å gå gjennom gatene i storbyene Stockholm, Göteborg og Malmö, og fortell oss at svenskene i sine funksjonelle og moderne klær i diskrete farger, ikke er trendy. Det er de selvsagt! Akkurat som svensk design, tekstil, møbler, husholdningsartikler, gjenstander og glass - du finner den samme praktiske, demokratiske, estetiske, naturlige og bærekraftige tilnærmingen innen absolutt alle felt. I Sverige er ordet design synonymt med ordet livsstil.

  • Different Swedish design at Designtorget store
  • Nudie one of many Swedish jeans design labels
  • Svenskt Tenn at Strandvägen in Stockholm
  • Traditional Sami jewellery

Different Swedish design at Designtorget store

Design og mote i byen

Hørt om H & M og IKEA? Svenske. Akne, J. Lindberg, WeSC, Filippa K, House of Dagmar? Svenske. Eller Spotify, Svensk Tinn, Bruno Mathsson, Carl Malmsten, Kosta Boda og Orrefors glass? Samtlige er svenske eller svensker. Men nok prat om kjente navn - hva og hvor er det du finner designgodbitene? Her gir vi deg en rask guide.

Mote

Se opp for Akne, Filippa K, J. Lindberg, Nudie Jeans, Cheap Monday, WE, WeSC og Weekday i Stockholms beste strøk; Södermalm og sentrum. I Göteborg kan du handle i Nordstan, i sentrum, på Avenyen og i bydelen Haga. I Malmö er det Stortorget og Lilla Torget, som sammen med Södergatan og Förstadsgatan er de beste shoppingstrøkene.

Følg instruksjonene ovenfor for Göteborg og Malmø, så garanterer vi at du vil finne massevis av lekre butikker som flott, svensk design.

Interiør og husholdningsprodukter

Hvis du er ute etter håndlaget design som er laget over hele Sverige, skal du oppsøke forretningen Svensk Slöjd i Nybrogatan 23 i Stockholm. I samme gate ligger også Designtorget, der du finner produkter signert nye svenske designere. I Nordiska Galleriet i Nybrogatan 11 selges det møbler og belysning signert nordiske og internasjonale designere.
Lyst på elegant, men likevel dristig mønstret interiørdesign? Gå til legendariske Svenskt Tenn på Strandvägen 5 i Stockholm.

Alle som elsker mote og design, kan klikke her for å få siste nytt om svensk design, designtrender og informasjon om nye designere i Sverige.

For et dypdykk ned i verdenen av svensk kunstglass og glasstøy, trenger du ikke dra lenger enn til Glasriket i Småland. Besøk glassverkene og glasstudioene, blås dine egne glass og overnatt på Kosta Boda Art Hotel som rommer en glassbar og bugner av glasskunst.

Shopping i Sverige?

Du er selvsagt nødt til å kombinere innkjøpene med et kafébesøk. Kos deg med kanelsnurringser, smørbrød og kjeks, ledsaget av en kopp kaffe eller te. Du har vel ikke lyst til å ødelegge shoppingrunden ved å være sulten?

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden