Bibliotekstan - Eksklusiv shopping midt i city

Bibliotekstan er et av Stockholms mest eksklusive shoppingstrøk, med høyreiste, ærverdige bygninger og brede alleer rammet inn av vakre designforretninger. Det er her du finner Norrmalmstorg, Birger Jarlsgatan, Stureplan og Norrlandsgatan - gater og torg som er viden kjent for sitt brede utvalg av svenske og utenlandske designere.

  • Bibliotekstan
  • Bibliotekstan
  • Bibliotekstan

Bibliotekstan

Ta pulsen på Sveriges up and coming

Bibliotekstan rommer absolutt det beste Stockholm har å by på innen svensk klesdesign. Flaggskipforretningen til Acne på Norrmalmstorg 2 troner høyt, men også Whyred, Hope, Rodebjer og V Ave Shoe Repair er på plass i likhet med The Local Firm, Our Legacy, Tiger of Sweden, Cos og J. Lindeberg. De har alle valgt et historisk og ikke minst delikat utstillingsvindu for sin kreativitet; Bibliotekstan har bugnet av butikker og handelsreisende siden 1885, og er berømt for skjønne spisesteder og kafeer med høy glamfaktor.

Verdensenerne har samlet seg

I Bibliotekstan ligger forretningene til internasjonale merker som Burberry, Ralph Lauren, Marc by Marc Jacobs, Prada og Louis Vuitton tett i tett. I 2013 etablerer Stella McCartney seg her. Og det stopper ikke med kvalitetsdesign fra eksempelvis By Malene Birger, Karen Millen Hugo Boss og herlige Big and Trendy heller – design fra de danske parhestene Line & Jo, Swarovski, Marimekko og solide Georg Jensen finnes alle på plass i smågatene. I genial miks sammen med svenske storheter som Design House Stockholm og Svensk Hemslöjd, selvsagt.

Stockholm er også en av få byer som er først ut med det nye H&M-konseptet & Other Stories. Det nye motevaremerket & Other Stories tilbyr kvinner et bredt sortiment av sko, vesker, accessoarer, kosmetikk og klær - alt for å skape sin personlige stil eller «story». 

Den franske kosmetikkjeden Sephora har også nylig åpnet en butikk i Bibliotekstan, og blir kjedens tredje butikk i Sverige.

De beste shoppingpausene

Side om side med Bibliotekstans designforretninger fins et hav av spisesteder og kafeer som oser sjarm. Ikoniske Prinsen har hatt samme adresse siden 1897, og det nyåpnede Brasserie Vau de Ville på Norrmalmstorg er en perle. Gå heller ikke glipp av Bistro Jarl som fører tanken hen på Frankrike med sin eminente champagnebar og retter som østers og crème brulée på menyen. Eller legenden Konstnärsbaren som har huset hovedstadens kulturelle elite siden 1930-tallet.

Stockholm sightseeing i Bibliotekstan

I tillegg til eksklusive butikker, rommer Bibliotekstan også attraksjoner som Historisk Museum, og det var nettopp her regissøren Ingmar Bergman la mange av filmpremierene sine. Uttrykket ”Stockholm Syndrom” stammer fra Bibliotekstan ettersom det var her gisseldramaet utspant seg i 1973.

Ønsker du mer informasjon eller hjelp til å planlegge shoppingturen til Bibliotekstan, finner du 7 ulike digitale guider på bibliotekstan.se som gir et fascinerende innblikk i blant annet historikk, skandinavisk design og de herligste spisesteder & kafeer som kan hjelpe deg en bit på veien.  

Ønsker du mer informasjon om shopping i Bibliotekstan?

På bibliotekstan.se finner du informasjon og tips til shoppingrunden på Bibliotekstan.

Ønsker du mer informasjon om shopping i Stockholm?

visitstockholm.com finner du informasjon og tips om hvilke shoppingmuligheter som venter på deg i Stockholm.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden