[text]

Verdensberømt svensk glasskunst

Glasriket ligger i Småland i Sør-Sverige. Kommunene Lessebo, Emmaboda, Nybro og Uppvidinge befinner seg alle i Glasriket, og du møtes av rundt 13 glassverk, glasstudioer og massevis av aktiviteter og arrangementer.

  • Hand made design in the Kingdom of Crystal
  • Glass art in Åfors, Kingdom of Crystal in Småland
  • Pukeberg in the Kingdom of Crystal, Småland
  • Cutting glass at glassworks Pukeberg, Småland
  • Glassblowing at Kosta Boda
  • Art glass in Glasriket/Kingdom of Crystal

Hand made design in the Kingdom of Crystal

Elsker du svensk glass og svensk design? 

Da skal du reise til Glasriket. Denne delen av Småland er Sveriges glasshovedstad, og det har vært produsert glass her helt siden 1742.
I glassverkene og glasstudioene kan du blåse ditt eget glass, og se på når rødglødende smeltet sand omdannes til kunst. Et besøk her inkluderer ofte en tur innom glassmuseet, shopping i de mange forretningene og fabrikkutsalgene, samt overnatting på
Kosta Boda Art Hotel i Kosta. Baren her er laget kun av glass, og det er fargerike glassgjenstander og detaljer rundt omkring på hele hotellet. I tillegg fins det rundt 20 hotell i alle kategorier ellers i området.
Mens du er her, bør du benytte sjansen til å smake på Hyttsill på glassverkene Kosta Glasbruk eller Målerås, Orrefors og Pukeberg. Alle disse glassverkene serverer nemlig deilige, smålandske delikatesser som er tilberedt i ovnene når de står til kjøling. 

I tillegg til alle de glassrelaterte aktivitetene, er området kjent for sin kulturelle arv og naturlige skjønnhet: Skog og innsjøer, og mulighetene til å gå fotturer, fiske, padle kano og kajakk gjør dette til et perfekt feriested.

Når?

Glasriket er en helårsdestinasjon, og er lett tilgjengelig med både fly, tog eller bil fra Norge.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden