[text]

Villmarksvandring i Sarek

Ubebodde og gigantiske Sarek nasjonalpark er selve definisjonen på uttrykket “å komme seg bort fra hverdagen”.

  • Sarek in Swedish Lapland

Sarek in Swedish Lapland

Sarek i Lappland er Sveriges største vidde med nasjonalpark, og er selve definisjonen på begrepet avsidesliggende; fjelltopper, massive isbreer, dype daler og fossende stryk. Dette terrenget er så utfordrende at vi tipper at du får vanskeligheter med å presse lårene inn i jeansen selv seks måneder etter at du er kommet hjem igjen.

Så hvem er det som har sansen for dette området?

Erfarne turgåere, fjellklatrere og eventyrfanatikere. Du er nesten nødt til å være eventyrlysten for å prøve deg på Sarek; her fins ingen oppmerkede turstier, hytter eller fasiliteter. Dette er enhver overlevelseslysten mann eller kvinnes drøm. Og det er derfor Sarek er så utrolig kul: Du trenger ikke å være redd for å treffe på naboen din (med mindre det er han du reiser med). Er du heldig, treffer du ett og annet vilt dyr.

Hva annet kan du finne på i Sarek?

Synge så høyt du kan, løpe naken langs stiene, snakke med deg selv – det fins ikke et menneske i nærheten. Dette er hva svensker forbinder med frihet. Likevel er det slik at parken ikke er fullstendig blottet for komfort og sikkerhet. Det beste utgangspunktet for vandring er fjellstasjonen Saltoluokta, som ligger helt i starten av Kungsleden. Her finner du både myke senger, og sågar en restaurant. Ren luksus. 

Noter deg at i Sarek fins det ingen oppmerkede stier eller fasiliteter. Ta med kompass, kart, toalettpapir og en følelse av eventyr. Og selvsagt et telt. Beste tid på året å reise? Sen vår, sommer og tidlig høst, med mindre du føler for å campe i minusgrader og gå på truger.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden