[text]

Sykkelferie i Sverige

Sverige er et stort, sykkelvennlig land med et godt utbygd nett av sykkelstier i og rundt byene og godt oppmerkede sykkelruter rundt om ellers på landsbygda.

  • Mountain biking in Björkliden, Swedish Lapland

Mountain biking in Björkliden, Swedish Lapland

Sykkeltur

De som trenger litt vind i seilene, vil elske Sveriges godt oppmerkede sykkelstier. Svarte skilt står for regionale stier, grønne står for nasjonale og blå skilt viser vei langs de lokale stiene.

Funderer du på å legge sykkelferien til en av Sveriges største byer eller tettsteder? Ikke noe problem - de har alle et omfattende nettverk av sykkelstier. Og de fleste lokale turistbyråene tilbyr både kart og gode tips om hvor du bør dra og hvilke attraksjoner som er best. Sverige har massevis av flotte ungdomsherberger.

Vil du heller campe? Det fins et hav av gode campingplasser der du kan slå opp teltet eller leie en hytte for natten. Les mer om den svenske Allemannsretten før du legger ut på sykkelferie i Sverige. Og til slutt – hvis barna er under 15 år gamle, så vit er det påbudt å bruke hjelm.

Så hvor skal turen gå?

Overalt. Opplev vakre og gigantiske Värmland på den 210 kilometer lange Klarälvsbanan, eller legg ut på tur på sykkelstiene som går langs Göta Kanal. Hvis du vil oppleve Vest-Sverige og Bohuslän, klikk her for mer informasjon. Men hva med å gjøre noe helt nytt, og legge ut på tur i eksotiske Lappland?

Mountain biking

Vær ekstrem. Vær litt gæren. Reis nordover. Åre er Sveriges største og kanskje beste vintersportssted. Og når det ikke er snø her, så er dette stedet der du finner sagnomsuste Åre Bike Park ved fjellet Åreskutan. Her kan du velge mellom lette, middels, avanserte og ekspertløyper som åpner på slutten av våren og forsommeren.

I tillegg til strålende opplevelser i løypa, arrangeres blant annet Åre Bike Festival og Sverige/Nordic Cup i Downhill her i begynnelsen av oktober. Du kan leie sykler på stedet.

Mange av Sveriges skiresorter tilbyr flotte terrengsykkelstier, arrangementer og aktiviteter i sommersesongen - les om Ski i Sverige for mer informasjon.

Sykkelarrangement

CykelVasan er et mountainbike løp som går fra Sälen til Mora, og som faktisk følger sporene til det verdensberømte Vasaloppet. Det er bare til å ta med seg sykkel og en god porsjon kondisjon og komme.

Vätternrundan er verdens største arrangement innen fritidssykling. Arrangementet går av stabelen ved innsjøen Vättern i Sør-Sverige. Er du i form, tar du løypen på 300 kilometer eller den på 150 kilometer. Det fins også en løype på 100 kilometer som er forbeholdt damene. Rundt 20.000 syklister fra hele verden samles i byen Motala for å delta i hovedturneringen, og da er stemningen selvsagt på topp.

Når?

Den beste tiden å sykle i Sverige på, er fra april til utgangen av oktober måned. Sesongen nord i landet er noe kortere.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden