[text]

Rideferie i Sverige

Sverige har en dypt rotfestet tradisjon for høy kvalitet når det gjelder hestehold, avl og forskrifter om dyrevelferd. Det er hovedårsaken til sunne, glade hester og det store antallet hestegale svensker.

  • Nature's Best arrangement Fjällhästen in Lapland

Nature's Best arrangement Fjällhästen in Lapland

Hvor kan du ri

Sverige er stort. Og langt. 1.600 kilometer langt for å være presis. Og det fins et bredt spekter av ridetilbud over det hele. Ri under midnattssolen i Polarsirkelen om sommeren, ta fjellturer i den dype urskogen i Midt-Sverige, eller legg ut på eventyr i skogene i sør. Vi har ikke sans for å miste hverken hester eller turister til naturen selvsagt, men vi holder en knapp på at hesten finner veien hjem igjen. De som elsker sjøen, kan ri i rask galopp langs sandstrendene i Sør-Sverige.

Alt ligger i genene

Sverige har to hesteraser med gamle aner: Nordsvensk brukshest og Gotlandsponnien. Nordsvensk brukshest, hvordan er den? Helt fantastisk, med godt lynne og god evne til å tilpasse seg terrenget. Den minner om den norske Dølahesten, og er perfekt for nybegynnere. Og Gotlandsponnien? Den er en allsidig, solid traver som er meget barnevennlig og stammer fra skogene på Gotland. Den hardføre, føyelige og entusiastiske islandshesten er også svært populær i Sverige. Hvis du foretrekker å ikke holde tømmene i egne hender, så kan du delta på en tur med to svenske halvraser som trekker mens du selv sitter avslappet i vognen og nyter ferden.

Å ri i villmarken

Det å ri i villmarken er en fantastisk måte å oppdage Sverige på. Prøv deg på en arbeidsferie med hester, rideturer med middelaldertema, turer der en rir slik skandinaviske knekter gjorde det  (det er faktisk sant!), jaktturer på hesteryggen, og gjeting av reinsdyr  sammen med samene i Lappland.
 

Foretrekker du heller å bare se på? Alle som er det minste opptatt av hester oppsøker de internasjonale stevnene som går av stabelen i Sverige: Göteborg Horse Show i Scandinavium og Stockholm International Horse Show i Ericsson Globe og selvsagt Falsterbo Horse Show i Falsterbo, Skåne.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden