[text]

Det økologiske Göteborg

Göteborg får internasjonale matelskere til å praktisk talt spise ut av hendene sine på grunn av byens supre utvalg av spisesteder og kulinariske eventyr. Den ferske sjømaten som serveres på byens kroer, og som selvsagt inkluderer delikatesser som hummer, østers, reker og kreps, er fanget rett utenfor Göteborg - på den glitrende vestkysten.

Göteborg får også mengder av oppmerksomhet fra miljøbevisste turister på grunn av byens mange øko-sertifiserte arrangementer og festivaler, og mange av byens store turistattraksjoner gjør nå grep for å sikre en mer bærekraftig fremtid.

  • Gothenburgs Botanical Garden
  • Gothenburg harbour
  • The Grand Market Hall in Gothenburg
  • Kayaking in West Sweden
  • Nudie Jeans flagship store in Gothenburg
  • Public transport in Gothenburg
  • Way Out West
  • Vintage shopping in Gothenburg at “Prickig Katt”

Gothenburgs Botanical Garden

Opplev Göteborgs grønne sider

Visste du at göteborgerne har 175 m2 grøntareal hver å boltre seg på? Det tilsvarer faktisk en romslig hageflekk. Byen rommer uansett mange vakre parker og hager, blant annet byparken Slottsskogen og Göteborg Botaniske Hage. Gå på oppdagelsesjakt og bli kjent med Göteborgs parker, hager og naturreservater.

Og om du ikke visste det fra før av, har Göteborg også sin egen, fortryllende skjærgård. Den er lett tilgjengelig med ferjer, og billetter til både de og all annen offentlig transport er inkludert i Göteborg City Card. Kortet er kjempegunstig og gir gratis inngang til den miljøvennlige familieattraksjonen Universeum, i tillegg til mange andre attraksjoner og museer, og rabatter i utvalgte butikker. Kortet er bra for Göteborg, fordi det gjør det enkelt for deg å bruke offentlig transport. Og det inkluderer også gratis parkering i byen, hvis du skulle ha behov for å leie en bil.

På to hjul gjennom Göteborg

Styr & Ställ er det treffende navnet på Göteborgs egen sykkelutleie som smykker seg med 600 sykler og 50 smart plasserte stasjoner der du kan plukke dem opp og stille dem tilbake. Sykling er en glimrende måte å se og oppleve byen på, og da spesielt hvis du ønsker å foreta småstopp i Gøteborgs miljøvennlige shoppingområder eller ved økologiske spisesteder og matbutikker. Sykkel er også ideelt hvis du skal besøke noen av byens andre attraksjoner, som for eksempel Liseberg (som drives på fornybar energi og har et eget elektrisitetsverk som går på vind), og byens museer.

Grønne festivaler

Hver august måned fester Göteborg som om det skulle vært for aller siste gang under Göteborgs Kulturkalas. Ett av hovedmålene til arrangørene er å gjøre den gigantiske byfesten så miljøvennlig som overhodet mulig. I tillegg til at den skal romme det mest fantastiske utvalg av musikk, film, gateartister, design, poesi du kan forestille deg uten at en skal behøve å bekymre seg for innvirkningen arrangementet har på miljøet.

Musikkfestivalen Way Out West arrangeres i Slottsskogen hvert år, og er et foregangseksempel når det gjelder bærekraftige festivaler. I 2012 ble hele WOW omgjort til en vegetarfestival på grunn av miljøskadene som forårsakes av storfehold og kjøttkonsumering. Kanskje ikke helt i alles smak, bokstavelig talt, men 27 000 festivaldeltakere var likevel vegetarianere i 3 dager. Så tydeligvis falt den økologiske maten i smak, likevel.

Mange svært innovative og spennende ting skjer i Göteborgs miljøvennlige og bærekraftige bydeler. Kom og opplev dem selv!

Miljøvennlig reiseguide til Göteborg

Planlegg reisen din med offentlig transport i og rundt Göteborg.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden