[text]

De svenske fjellene

På grunn av fjellenes beliggenhet ved de nordlige breddegrader, er terrenget irrgrønt og vakkert på sommeren mens skiløypene er åpne frem til mai måned. Du kan utforske fjellene året rundt, men hvis du drar hit mellom oktober og mai, må du ta med deg langrennsski og truger.

  • Räitavagge, Kebnekaise, Swedish Lapland

Räitavagge, Kebnekaise, Swedish Lapland

Sveriges fjellkjede grenser mot Norge og Finland, og danner selve ryggraden til landet.

Kebnekaise i Lappland er med sine 2117 meter Sveriges høyeste fjell, og det er også her du finner Sveriges høyest beliggende fjellstasjon. Den drives av Den Svenske Turistforeningen, og ligger 85 kilometer fra byen Kiruna.

Kebnekaise skirenn går av stabelen i mai måned, og er et eventyr for skigale mennesker som setter pris på tøffe utfordringer og våger seg i en av Nord-Europas mest krevende løyper: Fire fjelltopper, to dager og en hel masse moro er stikkord. I tillegg til kramper, selvsagt.

Lyst til å stå på ski på sommeren? Reis til Riksgränsen. Fauna, fiske og flora? Dra til Åre og innsjøen Kallsjön. Isbreer? Det finner du ved Sylarna og Helags (som også er viden kjent for vakre blomster og vekster).

Tips?

Bestem deg for om du vil oppleve snø eller sol, og sjekk sesongens værmelding ut ifra hvor du skal. Sverige er et langstrakt land, og på sommeren er det forfriskende å ta en dukkert i alle innsjøene sør i landet. Hvis du har planer om å gjøre det samme under polarsirkelen, må du først spenne på deg skiene for å komme deg til innsjøen og helst også ha en badstue i nærheten der du kan få varmen igjen.

Tyresta National park, 20 km outside Stockholm

Sveriges enestående nasjonalparker

De 28 nasjonalparkene i Sverige bevarer miljøer, plante- og dyreliv og naturforhold som er unike.

Trekking in Swedish Lapland

Et av Europas best bevarte villmarksparadis

Mange naturelskere blir overrasket når de besøker Sverige for første gang.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden