[text]

Økoturisme

Australia førte riktignok an, men Sverige var det andre landet i verden som innførte charter-økoturisme. Sverige har også det som heter ”Naturens Bästa”, som er Europas første miljømerking på reiser. Du kan velge mellom 147 miljømerkede reiser i regi av 87 øko-sertifiserte turoperatører over hele landet.

Det betyr i praksis at dersom du bestiller en reise med en av turoperatørene som er med i ”Naturens Bästa”, så vet du at de følger konkrete retningslinjer som bevarer miljøet. Og som turist bidrar du i tillegg positivt til lokalmiljøet der reisen eller aktiviteten finner sted.

 • Nature's Best arrangement Eagle Safari in Skåne
 • Bear watching with Vargas, Hälsingland
 • Nature's Best arrangement JoPe Fors & Fjäll
 • Nature's Best arrangement Jokkmokkguiderna
 • Ecotourism by Nature’s Best - Birdsafari Sweden
 • Nature's Best arrangement Upplevelsebolaget, Smögen
 • Dogsledding with The Silent Way, Swedish Lapland
 • Nature's Best arrangement Nutti Sámi Siida, Lapland
 • Nature's Best arrangement in Swedish Lapland
 • Nature's Best arrangement Åre Sleddog Adventures
 • Nature’s Best arrangement Kolarbyn/Skogens Konung

Nature's Best arrangement Eagle Safari in Skåne

En kjærlighetsaffære med landsbygda i Sverige

For gjennomsnittssvensken er det få ting som er mer hellig enn tiden de bruker på hyttene sine. Der de bader i innsjøer og i havet, plukker sopp og bær og gjør massevis av andre friluftsaktiviteter. De nyter!

Saken er at du også kan nyte disse og mange andre naturaktiviteter på landsbygda i Sverige på grunn av den svenske Allemansrätten. Dette ene ordet burde vært lyssatt med neonlys og fyrverkeri uansett hvor i Sverige du reiser over grensen. For hvem elsker vel ikke ordet Allemansrätt – eller Allemannsrett slik det heter på norsk.

Denne verdifulle loven gir deg rett til å streife gjennom landsbygda i Sverige i fullkommen fred og ro så lenge du forlater naturen slik du fant den.

Økoturisme i Sverige

Reiser, turer og aktive ferier med Naturens Bästa er den absolutt beste måten å nyte Sveriges natur på. Da opplever du landet på en ansvarlig måte til fordel for miljøet du befinner deg i, og du bidrar til sunn næringsvirksomhet for lokalbefolkningen og bevaring av kulturen deres. Det hele er ganske enkelt - du bør bestille reisen din gjennom en av de godkjente turoperatørene! Utvalget av aktiviteter er fantastisk; hundesledekjøring ved Polarsirkelen, tømmerrafting i Värmland, østersdykking og hummersafari i Vest-Sverige, kajakkpadling og en rekke andre aktiviteter. Vi sa jo at utvalget er fantastisk – og det er det!

Sjekk merkevaren din

Før du bestiller et hotell i Sverige kan du gjøre deg selv og miljøet en tjeneste, og sjekke listen over aktører som er Svanen-merket først. Mer enn 250 hoteller lever opp til kravene som Svanen stiller og er tildelt sertifiseringen.

Hvis du handler i svenske matbutikker eller besøker et kjøpesenter, kan du holde utkikk etter merket KRAV, som er økologiske produkter og kjempepopulært i Sverige. Næringsmidler som har KRAV-merket er produsert på en miljøvennlig og etisk måte. Du kan lese mer om dem her.

I Sverige kan du drikke vann rett fra springen. Ta med deg en plastflaske og fyll den på hotellet eller andre steder du måtte oppholde deg - og nyt. De gode tingene her i livet er jo som oftest gratis.

Stockholm, Göteborg og Malmö

Og hva med Sveriges tre største byer? Hvordan forholder de seg til miljøet og økoturisme?  

Her kan du lese mer om Europas første grønne hovedstad – nemlig Stockholm.

Les mer om grønne opplevelser, bærekraftige shoppingtilbud og økoguiding i Göteborg her.

Les mer om Malmö, som er den ledende byen i verden innen bærekraftig utvikling her.

Nyt Sverige på en ansvarlig måte!

Når?

Hele året

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden