[text]

Turstier i lavlandet

Turstiene i lavlandet er godt merket, og byr på alt fra nydelig skogsmark og dyrket mark, til kystlandskap og litt mer avsidesliggende villmarkslandskap.

  • Lowland hiking in Southern Sweden

Lowland hiking in Southern Sweden

Turgåing i Sveriges lavland


Fins det noen bedre måte å se og oppleve naturen, kulturen, tradisjonene og møte menneskene som bor i lavlandet i Sverige på, enn å gå tur gjennom landet? Nei, det gjør det ikke. Enkelte av turstiene i lavlandet har de største byene som utgangspunkt. Et eksempel på det, er den 130 kilometer lange Roslagsleden. Stien starter rett utenfor Stockholm og går nordover til Norrtälje, og underveis bys du på dype skoger, bølgende slettelandskap, vikinggraver, middelalderkirker, innsjøer og strender. Denne delen av Sverige, i Grisslehamn, er også endestasjonen til den 1400 km lange E6 (Eurostien) som starter i Malmö helt sør i Sverige. Hvis du kaster deg over den utfordringen, får du med deg både Skåne, Halland, Östergötland og Sörmland før stien ender opp i utkanten av Stockholm.

Hvis du befinner deg i Skåne, kan du gå den 140 kilometer lange Åsleden. Den stien utgjør en viss strekning av den 100 mil lange Skåneleden som er delt inn i til sammen 80 overkommelige dagsetapper. Skåneleden består av fire mindre stier som møtes og altså danner et større stisystem.

Hvis du vil ta temastier i Småland, er både John Bauer-leden og Utvandrarleden fremragende eksempler.

Også vest i Sverige fins det noen flotte temastier; Pilgrimsleden i Dalsland, og ikke minst Bruksleden som ligger i Västmanland.

Allemannsretten har en minst like sterk posisjon i Sverige som i Norge, og er en del av grunnloven. Allemannsretten gir folk mulighet til å oppleve alle landets naturlandskap og rett til å campe i naturen. Interessert i nyheter om turstier og ungdomsherberger i lavlandet i Sverige?

Når?

Tursesongen varer fra tidlig vår til senhøst, og i Sør-Sverige er det tur-sesong året rundt.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden