[text]

Sveriges skjærgård

Frodige, befolkede øyer, øde øyer og steinete svaberg fra helt nord i Lappland, pakker inn kystlinjen helt sør, før de strekker seg opp mot vestkysten igjen.

  • Nassa, Storskäret, Stockholm archipelago
  • Canoeing at St Annas archipelago, in Östergötland
  • Utfredel close to Norrtälje, Stockholm archipelago
  • Bohuslän, the archipelago at the West Coast

Nassa, Storskäret, Stockholm archipelago

 

Skjærgårder i Nord-Sverige

Utenfor de nordlige svenske byene Luleå og Piteå, ligger det øygrupper i Bottenviken som er berømte for sin naturlige skjønnhet og unike kulturarv.

Stockholms skjærgård

Stockholms skjærgård strekker seg ut 80 kilometer fra byen og består av rundt 24.000 øyer. De nærmeste øyene, Fjäderholmarna og den vakre festningsbyen Vaxholm, ligger mindre enn en time unna sentrum. Større befolkede øyer, som for eksempel Sandhamn, Blidö og Utö, har både hotell, feriehus, restauranter, båthavner og tilbyr massevis av aktiviteter. De fleste av øyene er små og ubebodde og bare venter på at du skal oppdage dem, enten med båt, kano eller kajakk. Se komplett guide over Stockholms fantastiske skjærgård.

Skjærgården i Östgötaland

Skjærgården i Östgötaland utenfor østkysten av Sverige består faktisk hele tre skjærgårder: Gryt, og Tjust, St. Anna og Arkösund. Vakre, frodige øyer ligger helt tett inntil østkysten, mens øyene lenger ut i skjærgården ofte er mer nakne. Samtlige av dem er naturligvis utrolig vakre, med strender, badeplasser, noen med naturlige havner eller gjestehavner og ofte flere spisesteder. Det fins flere overnattingsalternativer; hoteller, gjestehus, vandrerhjem, campinghytter og camping med eget telt.

Hva kan du finne på?

Hva med å padle havkajakk en bit langs kysten mellom Arkösund og Gryt? Det fins mange steder å leie kajakk, og når du padler ut til øyene, ser du kanskje både sel og havørn. Uansett hvor du drar, er du aldri langt unna fasiliteter. Besøk disse skjærgårdene for deres kulturelle arv, for deres naturlige skjønnhet og avslappede livsstil og for alle utendørsaktivitetene som fins tilgjengelig.For kart og rutetabeller for ferjer, klikk her

Skjærgården på sørøstkysten

Skjærgården på Sveriges sørøstkyst, rommer hele 10.000 øyer, og strekker seg ut fra kystbyene Västervik, Oskarshamn, Mönsterås og Kalmar. Den største øya er Öland, en favoritt blant svenskene på grunn av solen, sjøen, langstrakte hvite strender og grunne farvann. Öland er også berømt for sine vindmøller, Borgholm Slott og fornminner. Mer informasjon om øyene i denne magiske skjærgården.

Skjærgården på vestkysten

På grunn de berømte hummersafariene og østerssafariene, går det gjetord om skjærgården langs vestkysten av Sverige verden rundt. Vestkysten og skjærgården er full av sjarmerende fiskesamfunn, strender, badeplasser og rosa granittskjær i tillegg til en skikkelig verdensnyhet - Koster Marine Nasjonalpark.

Hvis du enten overnatter på Sveriges vestkyst, eller også i nærheten av vestkysten, kan du se mer informasjon om alle turene som arrangeres ut i skjærgården.

Take the steamboat to the Stockholm archipelago

Midt-Sveriges kystlinje

Titusener av øyer, holmer og skjær.

Furillen, Gotland

Havets skjønnhet

Gotland og Öland er to store øyer utenfor den svenske østkysten. Begge er supre feriedestinasjoner med vakre landskap og en særegen atmosfære.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden