[text]

Regionene – Den sydligste av dem alle

Skåne, Sveriges sydligste region, består av store områder med dyrket mark, vakre bølgende åser, trolske skoger og en langstrakt kystlinje. Området er ideelt for dyrking, jordbruk, beite og jakt – og er den svenske motsatsen til Toscana.

  • Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog in Tranås, Skåne
  • Asparagus, a specialty of Skåne
  • Canola field in Skåne
  • Western harbour in Malmö
  • Bastard in Malmö

Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog in Tranås, Skåne

Ikke bare sørger de mange soltimene og et mildt klima for optimale vekstforhold – dette er et område som har sine egne, regionale mattradisjoner. For eksempel er spättekaka en sukkerbasert dessertkake stekt på spidd, og äggakaka er en tradisjonell, tykk pannekake med stekt bacon på toppen. I tillegg er det slik at hvert år samles lokalbefolkningen til storslagne gåsemiddager den 10. november.

Matarenaen i regionens hovedstad, Malmö, byr på bistrorestauranter med smektende retter basert på lokale råvarer, men med en moderne, europeisk vri. En av de råeste og mest innovative kokkene i Skåne, som nylig ble oppdaget av internasjonal matmedia, er Daniel Berlin, som driver sin egen restaurant i den lille byen Tranås. Sammen med moren, som ser etter grønnsakhagen, og hans far, som er ansvarlig for ostetallerkenen og drikke, tryller Daniel Berlin frem sesongens lokale spesialiteter som eksempelvis torsk, frittgående gris, asparges, rødbeter, villkanin og ravn - alt servert med en personlig, nyskapende og omsorgsfull tvist.

Kilde: The World’s 50 Best Restaurants

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden