[text]

Kongelige svenske slott

Kungliga Slottet i Stockholm sentrum, Drottningholm Slott i nærheten av Stockholm og Sollidens slott på øya Öland gir et fascinerende innblikk i hvordan den svenske kongefamilien bor, arbeider og ferierer. Arkitektonisk sett kunne de tre ikke vært mer forskjellig; ett er i barokkstil, ett er i renessansestil og sistnevnte minner mest om en vakker herregård i italiensk stil.

  • Stockholm's Royal Palace
  • Solliden on Öland
  • Drottningholm Castle, where the Royal Family lives
  • Kina castle, at Drottningholm outside Stockholm

Stockholm's Royal Palace

Det Kongelige Slott

Det Kongelige Slott er en barokkbygning tegnet av arkitekten Nicodemus Tessin d.y. Det troner over Gamla Stan og er omgitt av brosteinsbelagte gater og fredede bygninger. Slottet har mer enn 600 værelser fordelt på 7 etasjer, og er den svenske kongefamiliens offisielle residens i Stockholm. Opplev de kongelige gemakker, kronjuvelene og Tre Kronor Museet der du også får se fantastiske kongekroner, kongelig bijouteri og annet utstyr på nært hold. Hva du ikke bør gå glipp av? Vaktskiftet som finner sted kl. 12.15 på hverdager og lørdager, og kl. 13.15 på søndager. Slottet ligger midt i byen, i gåavstand fra alt. Det er umulig å unngå det – og du kan også ta buss eller undergrunnsbane hit.

Drottningholms Slott

Drottningholms Slott og området rundt står på Unescos liste over verdensarv og er den svenske kongefamiliens hjem. Beliggenheten rett i utkanten av Stockholm er intet mindre enn storslått. Med sjøen Mälaren, en veltrimmet slottshage og store skogsområder i umiddelbar nærhet, er dette blitt stedet Stockholms innbyggere pakker ned piknikkurven og en god bok og reiser til når de skal ta en utflukt. Hva du ikke bør gå glipp av? Drottningholms Slottsteater og Lystslottet Kina og parkene rundt som er inspirert av slottsparken i Versailles. Du kommer hit med buss, båt eller bil.

Solliden

Solliden er den svenske kongefamiliens sommerresidens som ligger på den utrolig vakre øya Öland utenfor sørøstkysten av Sverige. Dette slottet minner rent arkitektonisk sett om en stor italiensk villa eller herregård, og er de kongeliges lekeplass på sommeren. Høydepunktene på Solliden? Storslåtte hager, parkanlegg, paviljong og utstilling. Reis hit med båt eller bil.

Tips?

Det beste tidspunktet for å besøke Solliden er 14. juli når Kronprinsesse Victoria i henhold til tradisjonen feirer fødselsdagen sin utendørs med underholdningsshow direkteoverført på fjernsyn.På vinteren bør du benytte anledningen til å drikke rykende varm kakao på en av de mange koselige kafeene som ligger i sjarmerende Gamla Stan , rett ved siden av Det Kongelige Slott.

H.R.H Crown Princess Victoria, H.R.H Prince Daniel

Det ble en jente!

Svenskene har ventet spent på at kronprinsesse Victoria skulle gifte seg. Og nå har hun gjort det – med Daniel. 19. juni 2010 var den store dagen da Sveriges kronprinsesse Victoria og Daniel Westling ble smidd i hymens lenker.

View over Old Town/Gamla Stan in Stockholm

Historisk storhet og naturlig prakt

Opplev Stockholms atmosfære og spesielle karisma.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden