[text]

Svensk arv

Sveriges mange familievennlige museer, historiske attraksjoner, palasser og slott forteller noe om landets historie. Besøk dem for å få et glimt av Sveriges fortid.

  • Gripsholms Castle
  • Medieval week in Visby, Gotland
  • Birka in lake Mälaren, called Sweden´s first city
  • Läckö Castle marina in Västergötland

Gripsholms Castle

Sverige har ikke alltid vært den veloppdragne, fredselskende nasjonen den er i dag. Besøk det utmerkede Armémuseet i Stockholm for å få vite hvordan Sverige utviklet seg til å bli en europeisk stormakt og så etter hvert mistet den samme posisjonen. Forvent supre utstillinger om Sverige i krig helt tilbake til vikingtiden. Vil du vite mer om vikingbosetninger og levesettet på den tiden, kan du dra til Birka, som står på Unescos liste over verdensarv. I vikingbyen på den nydelige øya Gotland i Østersjøen, som faktisk var en av vikingenes viktigste handelsplasser, opplever du en rekonstruert vikingbosetting fra 900-tallet i tillegg til massevis av aktiviteter. Dette er et interessant sted for både barn og voksne,

Vil du grave enda mer i Sveriges fortid, kan du besøke Minemuseet i Falun som ligger i Midt-Sverige. Denne gigantiske kopperminen bidro sterkt til Sveriges fremvekst som en europeisk stormakt på 1600-tallet. Videre kan du besøke Sveriges palasser, slott og historiske bygninger. Et utvalgt knippe av de viktigste er Kungliga Slottet og Drottningholm slott i Stockholm, Gripsholm slott nær Mariefred, Läckö slott i nærheten av Lidköping, Kalmar slott i den sørøstlige delen av landet, samt slott og palasser i området rundt Göteborg og Malmö. For mer informasjon om Sveriges historiske bygninger og museer klikk her.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden