Julemarked i Dalarna

Om du aldri har besøkt Dalarna, er adventstiden det rette tidspunktet! Her kan du oppleve både Falu Gruvas julemarked eller en av de mange andre julemarkedene som finner sted i Dalarna før jul.

  • Christmas market in Falun, Dalarna
  • Christmas market in Leksand, Dalarna
  • Christmas market in Leksand, Dalarna

Christmas market in Falun, Dalarna

Falu Gruvas julemarked

Den 8. desember arrangeres Falu Gruvas julemarked med over 170 salgsboder som bugner av gaver, pynt, og lokale spesialiteter. Falu Gruva står på Unescos liste over verdensarv, og nisser står parate til å ta med familien på sightseeing i gruvene. Juletrær, gammeldagse hestedrosjer og duften av brente mandler og gløgg sørger for topp stemning i det over 1000 år gamle industrilandskapet fra tidlig morgen til kveld.

Bergmansgården, Sundborn og Leksand

Det tradisjonelle julemarkedet på Bergmansgården Gamla Staberg går av stabelen den 23-24. november, mens kunstinteresserte kan sette av desember til å reise til Sundborn og julemarkedet ved hjemmet til Carl Larsson som finner sted den 15. desember. Også i Leksand er det duket for liv og røre under det årlige julemarkedet den 30. november til den 1. desember. Området rammes inn av fakler, juletrær og bål, og i tillegg til nisser, sangkor, boder og glade opptog, kan en bli med på sledetur!

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden