Julemarked i Sverige

Hele Sverige lyses opp av julemarked i november og desember! Felles for dem alle er rykende varm gløgg, herlig julemusikk, massevis av familieaktiviteter og tusenvis, om ikke millioner, av lys som varmer opp vinternatten. Slik feirer svenskene advent. Og de inviterer oss nordmenn mer enn gjerne inn i sin magiske verden av førjulseventyr.

  • Christmas market in Falun, Dalarna
  • Christmas market in Leksand, Dalarna
  • Christmas market in Leksand, Dalarna
  • Christmas in Gothenburg
  • Christmas at Liseberg, Gothenburg
  • Christmas market at Saxnäs, Västerbotten
  • Christmas market at Västerbottens museum
  • Christmas time at Jamtli in Östersund

Christmas market in Falun, Dalarna

Levende julekalender

Se for deg en ekte, levende julekalender. Og at hver luke skjuler en uendelig rekke med flotte markeder. Om du vil besøke julemarkeder i praktfulle omgivelser, kan du åpne luken med slott og herregårder, og sette kurs for de stemningsfulle bygningene i Stockholm, Vest-Sverige, Värmland og Halland. Vil du oppleve markeder med sus fra storbyene i bakgrunn, venter uforglemmelige besøk i sentrum av Skåne, Stockholm og Göteborg. Og søker du julemarked i Sveriges vakreste fjellbyer, tar skistjernene Åre og Östersund i Jämtland Härjedalen deg imot med åpne armer. Og slik fortsetter eventyret; gjennom daler, over sjøer og langs hvitkledde fjelltopper. Til du ender opp ved tradisjonelle julemarkeder som det i Falu Gruva i Dalarna - som står på Unescos liste over verdensarv. Eller også på julemarkedet i Umeå helt på toppen av Sverige, som byr på moro for hele familien i Västerbottens Museum.

Smak av Sverige

Sveriges julemarkeder inviterer inn til en ekte smak av Sverige. For i de røde, sjarmerende salgsbodene serveres ikke bare gløgg, lussekatter og lokale delikatesser. De byr også på et herlig mangfold innen kunst, tradisjonelt håndverk, tekstiler, design og brukskunst. Ting som bærer med seg noe av landets historikk, og som gjør opplevelsen helt spesiell. Til sammen bærer Sveriges julemarked bud om hvordan svenskene nyter advent: Ved å tenke på at ventetiden snart er over – og at den saktens skal feires til fulle.

Og du, husk VisitSweden Norge`s egne julekalender på facebook! Hver dag åpner vi en ny luke og mulighet til å vinne nye premier! Du finner vår julekalender på Facebook her


 

Tips til julemarked rundt i Sverige

Julemarked i Göteborg og Vest-Sverige

Julemarked i Småland

Julemarked i Stockholm

Julemarked i Värmland

Julemarked i Dalarna

Julemarked i Jämtland Härjedalen

Julemarked i Skåne

Julemarked

Nyt den friske luften, få roser i kinnene og ta med deg den indre gleden din ut i gatene. Pakk deg selv inn med skjerf, lue og votter og prøv lykken på skøytebanen før du spaserer gjennom de herlige julemarkedene som du finner over hele Sverige før jul.

Få varmen gjennom en kopp gløgg, og nyt synet av nydelig kunsthåndverk og juledekorasjoner. Du finner også typiske, svenske juledelikatesser på markedene, så vær på utkikk etter spekepølse, reinsdyrkjøtt og tradisjonelt svensk julegodteri.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden