Västerbotten i sommer

 • Åsele marknad, Southern Lapland
  Åsele marked, South Lapland

  © Sylve Holmgren

 • Umeå
  Umeå

  © Daniel Olausson

 • Byske havsbad in Skellefteå
  Byske havsbad in Skellefteå

  © Camilla Öjhammar

 • Hemavan Tärnaby
  Hemavan Tärnaby

  © Sam Hedman

[text]

Steder

Hvorfor Västerbotten er blant nordmenns favorittdestinasjoner på sommeren? Et fantastisk utvalg av sykkelstier, strender, musikkfestivaler og gode campinger i tillegg til byer som Umeå ogSkellefteå sikrer at alle finner en favorittsyssel.

Västerbottens eventyrlige miks av brusende fossefall og langgrunne strender er unik, og mang en barnefamilie legger sin elsk på Byske Havsbad og Vitbergsbadet i Skellefteå med bølgemaskiner og rutsjebaner. Västerbotten er også kjent som et sykkelparadis; erfarne finner flust av herlige utfordringer i Hemavan Tärnaby og mountainbikeløypene der. I tillegg tilbyr South Lapland på flotte naturopplevelser og spennende besøksmål som Fatmomakke og Åsele marknad.

Hele regionen oser av kultur i alle dens former. Det er et must å besøke noen av Umeås mange folkefester, kaste seg over byenes shoppinggater og sette av tid til å stikke innom attraksjoner som Bildmuseet, Olofsfors og Gammliaområdet. Husk at om du ikke har smakt på Västerbottensosten, så har du heller ikke smakt på Västerbotten.

Southern Lapland

South Lapland

South Lapland bugner av sporty og spennende aktiviteter for hele familien. Mange valgmuligheter? Åja! Men vi viser vei til de beste attraksjonene!

Strömbäck-Kont, Nature Reserve in Umeå

Opplev mat og kultur i Umeå

Umeå har det meste! For store og for små. Med store sommerfestivaler, rikt restaurantliv, og et bredt utvalg av sporty aktiviteter, er Umeå utnevnt til Europas kulturhovedstad i 2014. Opplev byen du og!

Byske havsbad in Skellefteå

Noe for enhver i Skellefteå

Skellefteå er den type feriedestinasjon som byr på mye for far, mer for mor og definitivt mest for ungene! Camping, festivaler, naturaktiviteter, strandliv eller lekeland? Her står eventyrene i kø!

First Camp Luleå

Villmarkscamping i Västerbotten

Om du søker villmarkscamping med både naturopplevelser og severdigheter, er Nord-Sverige med byene Umeå og Luleå midt i blinken!

 

Besøk Västerbotten

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden