Veiviser til Nord-Sveriges flotteste badeplasser

Nord-Sverige er mer enn snødekte fjelltopper, fantastiske skianlegg og hundesledekjøring innover vidda. Faktisk byr Skellefteå, Umeå, Lövånger og landsdelen på noen av Sveriges mest sjarmerende strender og skjærgårder – perfekte for barnefamilier.

  • Byske Havsbad in Skellefteå
  • Umeå, Northern Sweden
  • Byske Havsbad in Northern Sweden
  • Strömbäck-Kont, Nature Reserve in Umeå

Byske Havsbad in Skellefteå

Nyt strandlivet på Byske Havsbad i Skellefteå

Byske Havsbad og Camping er den eneste campingplassen i Norrland som ligger ved kysten. Ikke bare det – den er også 5-stjerners med all den komforten og luksusen det innebærer. Stranden er finkornet og langgrunn, og i tillegg har plassen et oppvarmet svømmebasseng. I sentrum av byen ligger Eddahallen med 7 innendørsbasseng. Her er både bølgebasseng, boblebad og eventyrbad for de minste på plass.

Norrbyskär i Umeå med barnevennlig museum

Badeøya Norrbyskär ligger et stykke utenfor Umeå, og øya har et levende museum som engasjerer de besøkende sterkt innen både mat, kunst og håndverk. På Lilla Norrbyskär lærer barna mer om øyas historikk gjennom lek og moro. Du kan booke opplevelsesturene Skjærgårdspakke og En dag på skjæret gjennom Umeå Turistkontor.

Øyhopping fra Holmön til Stora Fjäderägg i Umeås skjærgård

Holmön 3 mil utenfor Umeå ligger bare en 40 minutters ferjetur unna Norrfjärden. Her kan du slå deg ned på stranden og blankskurte svaberg, og som atspredelse kan du stikke innom Holmön Båtmuseum, dra på sykkeltur eller leie kajakk for å komme tettere inn på skjærgården. Hver sommer arrangeres det visefestival og Midsommarfeiring på øya, og det fins flere overnattingsalternativ på plass. Fra Holmön kan man også seile med Holmöslupen videre utover i skjærgården til naturreservatet Stora Fjäderägg.

Lövånger – myke sanddyner verdt en ekstra omvei

Er du eventyrlysten, så sett kurs den lille bygda Lövånger 5 mil fra Skellefteå. Her finner du den herlige badeplassen Knektplatsen som du kan slå opp telt på. Et annet godt tips er stranda i Klössand som smykker seg med myke sanddyner og supre badeforhold. Vil du ut i skjærgården, så besøk badeøya Bjurøklubb i Bottenviken som har supre badeklipper og strender i tillegg til gjestehavn, kafé og overnattingsmulighet. Hit kan du også kjøre bil.

Skellefteå in Northern Sweden

Västerbotten

Hvorfor Västerbotten er blant nordmenns favorittdestinasjoner på sommeren? Et fantastisk utvalg av sykkelstier, strender, musikkfestivaler og gode campinger i tillegg til byer som Umeå, Skellefteå og South Lapland sikrer at alle finner en favorittsyssel.

Strömbäck-Kont, Nature Reserve in Umeå

Opplev mat og kultur i Umeå

Umeå har det meste! For store og for små. Med store sommerfestivaler, rikt restaurantliv, og et bredt utvalg av sporty aktiviteter, er Umeå utnevnt til Europas kulturhovedstad i 2014. Opplev byen du og!

Southern Lapland

South Lapland

South Lapland bugner av sporty og spennende aktiviteter for hele familien. Mange valgmuligheter? Åja! Men vi viser vei til de beste attraksjonene!

Byske havsbad in Skellefteå

Noe for enhver i Skellefteå

Skellefteå er den type feriedestinasjon som byr på mye for far, mer for mor og definitivt mest for ungene! Camping, festivaler, naturaktiviteter, strandliv eller lekeland? Her står eventyrene i kø!

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden