Kristinehamn ved Vänerns skjærgård

Friluftsteater og pirattur for barna? Picasso, Konsthall og shoppingkupp for de voksne? Byen Kristinehamn med badeøya Alvön i spissen oser av sol og sommerlykke!

  • Kristinehamn in Värmland
  • Kristinehamn in Värmland
  • Island hopping in Kristinehamn
  • Kristinehamn in Värmland

Kristinehamn in Värmland

Øyhopping og pirattur på Vänern

Om ferien i Kristinehamn legges opp etter barna, så pakk piknikkurven og hopp om bord på øylofferbåten M/S Hulda II! Båten går til badeøya Alvön som har noen av Vänerns fineste badeklipper. Send dem også på pirattur i skjærgården med det historiske skipet Christine af Bro; kanonskudd, kruttrøyk og elleville slåsskamper er bare noe av det som oppleves underveis i jakten på den store sjørøverskatten. Uansett om du gjør det ene eller andre får du med deg et stykke kultur med på kjøpet - Pablo Picasso valgte nemlig Kristinehamn som plassering for sin 15 meter høye monumentalskulptur i serien ''Les dames de Mougins''. Den rager stolt nede ved havna.

Kristinehamns Kunstmuseum en sikker vinner

I Kristinehamn kan du sykle, tråkke dressin i Värmlandskogen, ri, golfe eller nyte utvalget i handlegatene. Et besøk i byens kunstmuseum er også artig. Det beste av alt er at du kan ta skipet Christine af Bro til museet – dermed oppleves to av Kristinehamns flotteste severdigheter på en og samme gang.

Avslappende moro på Sannabadet

Sannabadet har relaxavdeling, boblebasseng, rutsjebaner, hoppetårn og barnebasseng for de minste. Det er også kort vei til Karlstad og lekelandet Nöjesfabriken. Der kan barna boltre seg i ballrommet og rutsjebaner, utfordre seg selv på klatrestativ og prøve seg på ballkanoner. En av de mest populære attraksjonene er Drop Slide, som har 8 meter fallhøyde.

Friluftsteater med 1800-tallet som kulisse

Hvis du søker spesiell måltider, så besøk Ölme Prästgård Gästgiveri som serverer mat i 1700-tallsmiljø. Det er også et must å stikke innom Ölme diversehandel och kafé som er som et lite museum med atmosfære og miljø fra forrige århundreskifte.

Friluftsteater og pirattur for barna? Picasso, Konsthall og shoppingkupp for de voksne? Byen Kristinehamn med badeøya Alvön i spissen oser av sol og sommerlykke!

Naturbyn, an ecovillage in Värmland

Värmland

Hva Värmland har som du ikke finner andre steder? Tusenvis av sjøer, herregårder og luksushotell, fantasiske musikkfestivaler og idrettsarrangement!

Karlstad in Värmland

Karlstad

Hva som er så magisk med Karlstad på sommeren? Byen har absolutt alt! Den bugner av shoppingtilbud, gode restauranter, artige museum og spenstige naturopplevelser.

Camping in Sweden

Campingplasser for barna i hele Sverige

For et barn er en campingplass som en egen verden; de finner raskt lekekamerater, har massevis av plass å boltre seg på og bobler av lyst og energi til å utforske nye mysterium hver dag.  

Camping at FirstCamp

Topp campinglykke i Värmland

Med Vänerns strand som nærmeste nabo og kort vei til Sunne og Karlstad, ligger First Camp Karlstad-Skutberget midt i hjertet av Värmland! Her råder lykken blant barnefamiliene.

Arvika in Värmland

Arvika

Med livlige handlegater, koselige restauranter og en proppfull gjestehavn er det alltid liv og røre i Arvika. Gammelvala i Brunskog er en av sommerens høydepunkt!

Sunne Vattenland in Värmland

Sunne

Lyst på en real dose kultur, musikk, strandliv og velvære på ett og samme sted? Sunne bugner av severdigheter, festivaler og attraksjoner for store og små i sommermånedene.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden