Korteste vei til Sveriges skjærgårdsperler i innlandet

Om Sveriges vestkyst er populær, er sjøene og skjærgården i innlandet desto mer fascinerende. Stikkord: Kort reiseavstand, null bølger, myke sanddyner og høyt aktivitetsnivå!

  • Beach Volleyboll in Karlstad
  • Boatbuses in Karlstad
  • Kristinehamn in Värmland
  • Rättvik in Dalarna
  • Idre Fjäll in Dalarna
  • Duse Udde in Värmland

Beach Volleyboll in Karlstad

Opplev Vänerns 22.000 fabelaktige sider

Vänerns skjærgård smykker seg med over 22.000 øyer som lett nås med Karlstads båtbusser fra sentrum. Hopp fra øy til øy, dra på oppdagelsesjakt med kajakk eller lei en egen båt! Hver sommer lages det også en ministrand utenfor Värmlands Opera i sentrum av Karlstad, der folk bader og soler seg ved Klarälven som går som et blått bånd gjennom sentrumsgatene.

Dyrön Naturreservat rett utenfor Kristinehamn

Dyrön byr på magiske strender, et rikt fugleliv og flott natur. Her er det lett å finne en privat badeplass, og øyene nås enkelt med både bil og båt.

Barnevennlig bad og Sveriges lengste brygge i Rättvik

Dalarna er viden kjent for sine skjønne strender, og vil du treffe blink på første forsøk så gjør du smart i å sikte deg inn mot Siljansbadet, Orsa Camping og Burusjön. Siljansbadet er maksimalt barnevennlig og har en langgrunn strand rett ved Rättvik sentrum. Her fins det også en stor lekeplass, minigolf og en brygge som faktisk er Sveriges lengste – hele 628 meter strekker den seg ut i sjøen Siljan.

Unn deg en smak av Dalarnas Riviera

Stranden som strekker seg langs hele Orsa Camping er kjent som Dalarnas Riviera! Hva du kan forvente? Kilometer på kilometer med en deilig, langrunn sandstrand som skaper fryd i hele familien. Langsmed stranden fins det lekeplasser, volleyballnett og gode benker ideelle for piknik. Bare så det er sagt: I Orsa elsker de hunder minst like mye som de gjør det på den franske riviera – det fins en egen sone på stranden som er satt av til glade badehunder.

Finn deg et sommerparadis i Idre Fjäll

Vakrere og mer spektakulært strandliv enn det du finner ved Burusjön skal du lete lenge etter! Her kan du bade ved Nipfjällets fot, bare 10 minutter unna vinterparadiset Idre Fjäll. Den sørlige stranden er finkornet og temperaturen er herlig forfriskende. Sjøen er populær blant padlere og hobbyfiskere, og har du ikke med eget kan utstyr leies ved Idre Fjäll.

Ta en avstikker til Naturbyn i Säffle

Hva med å slå seg ned for noen dager ved en innsjø? Et av de beste stedene å gjøre det på, er Naturbyn ved Säffle i den sørlige delen av Värmland. Du bor i en økologisk tømmerhytte uten strøm og er omgitt av nydelig badevann og vakker skog.

Naturbyn, an ecovillage in Värmland

Värmland

Hva Värmland har som du ikke finner andre steder? Tusenvis av sjøer, herregårder og luksushotell, fantasiske musikkfestivaler og idrettsarrangement!

Kristinehamn in Värmland

Kristinehamn ved Vänerns skjærgård

Friluftsteater og pirattur for barna? Picasso, Konsthall og shoppingkupp for de voksne? Byen Kristinehamn med badeøya Alvön i spissen oser av sol og sommerlykke!

Karlstad in Värmland

Karlstad

Hva som er så magisk med Karlstad på sommeren? Byen har absolutt alt! Den bugner av shoppingtilbud, gode restauranter, artige museum og spenstige naturopplevelser.

Camping at FirstCamp

Topp campinglykke i Värmland

Med Vänerns strand som nærmeste nabo og kort vei til Sunne og Karlstad, ligger First Camp Karlstad-Skutberget midt i hjertet av Värmland! Her råder lykken blant barnefamiliene.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden