Bohusläns fineste strender og badeklipper

Om saltvann og sol er målet, er Bohuslän stedet! Helt fra Strömstad og ned til Göteborg er kystlinjen full av sjarmerende skjærgårdssamfunn, badeklipper, strender og øyer.

  • One of many swimming spots in Bohuslän

One of many swimming spots in Bohuslän

Kosterøyene

Kosterøyene er Sveriges første marine nasjonalpark, og er fylt til randen av hyggelige sommeropplevelser. Øyene ligger 40 minutters ferjetur fra Strömstad, og både barn og voksne krysser øyene på bare minutter med sykkel. Barnevennlig? Gjett om! På Syd-Koster fins det både finkornede sandstrender, blankskurte svaberg og supre brygger du kan hoppe og stupe fra!

Fjällbacka, Väderöarna og Smögen

Fjällbacka har rykte på seg for å være et sommerparadis, og det med rette. Her kan du boltre deg på strender og klipper, og om det frister med øyhopping går det ferjer ut til de pittoreske Väderöarna fra morgen til kveld. Stikkord for hva som venter: Lune viker, hete svaberg og massevis av smarte badetrapper som bringer deg både ned og opp av det store blå.

Ennå ikke opplevd Smögen? Det er et av Sveriges fineste og best bevarte fiskesamfunn! Rusle langs Smögenbryggene, gå tur langs klippene og finn deg en sandstrand eller et glovarmt svaberg å slikke sol på. Smögen er en klassiker; proppfull av gallerier, klesboder, rekelotterier og topp utesteder.

Käringön og Marstrand - perler du vender tilbake til

Om du tar ferje ut til Käringön fra Hälleviksstrand, kan du velge fritt mellom super badeklipper, strender og atskilte nakenstrender for damer og herrer. For å komme deg til badeplassene, går du gjennom fantastisk koselige gater og smug med klassisk hus som er flere hundre år gamle. På Käringön fins det hotell og vandrerhjem. Og godt er det! Så kan en nyte en av vestkystens mest sagnomsuste, og eksklusive, sommerdestinasjoner så lenge som mulig. Marstrand ligger 2 minutter unna fastlandet med tauferje, og vel i land venter strender og såpass mange badeklipper at du lett kan finne deg en plass helt for deg selv.

Göteborgs skjærgård

Göteborg byr på topp shopping, fornøyelser, uteliv og spisesteder, men skjærgården rett utenfor er minst like spennende. Fra trikkestoppet Saltholmen tar det tre kvarter med ferje ut til Vrångö, og derfra er veien også kort til Donsö, Styrsö og Brännö. Alle øyene har kjempefine strender og blankskurte svaberg som er perfekte å sole seg på.

Smögen in Bohuslän, West Sweden

Vest-Sverige

Bohuslän, Dalsland og Västergötland rommer paradis og aktiviteter for enhver smak! Planlegg feriesuksess med late dager i skjærgårdsperlene langs vestkysten, eller padle på lykke og fromme i Dalslands sjøer.

Camping at FirstCamp

Vest-Sveriges beste campingplasser

Ingenting slår en campingferie ved knallblå vestkysten! Her kan du forvente sjarmerende skjærgård, langstrakte sandstrender og et hav av attraksjoner og aktivitetstilbud for barn.

Camping in Sweden

Campingplasser for barna i hele Sverige

For et barn er en campingplass som en egen verden; de finner raskt lekekamerater, har massevis av plass å boltre seg på og bobler av lyst og energi til å utforske nye mysterium hver dag.  

Karlstad in Värmland

Korteste vei til Sveriges skjærgårdsperler i innlandet

Opplev sjøene og skjærgården i innlandet. Her har du kort reiseavstand, null bølger, myke sanddyner og høyt aktivitetsnivå!

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden