Småland og Öland i sommer

 • Astrid Lindgrens Värld in Småland
  Astrid Lindgrens Värld in Småland

  © Astrid Lindgrens Värld

 • High Chaparral in Småland
  High Chaparral in Småland

  © High Chaparral

 • Gränna in Småland
  Gränna in Småland

  © Pelle Wahlgren/Smålands Turism

 • Eksjö in Småland
  Eksjö in Småland

  © ndsbilder.se/Smålands Turism

 • Gränna in Småland
  Gränna in Småland

  © Pelle Wahlgren/Smålands Turism

 • Öland, Southern Sweden
  Öland, Southern Sweden

  © Ölands turistbyrå

 • Kingdom of Crystal, Småland
  Kingdom of Crystal, Småland

  © Hans Runesson/Glasriket AB

[text]

Steder

Hvorfor du skal legge sommerferien til Småland? Med attraksjoner som High Chaparral, Trebyen Eksjö og Astrid Lindgrens Verden er barnelykken sikret! Legg til småbyidyller Gränna og Visingö pluss sjøer, skoger og en herlig kystlinje – så er du der.

I Gränna fins det artige polkagrisfabrikker, knekkebrødfabrikk, fine badevann, sykkelstier og massevis av søte spesialforretninger. Tar du ferjen videre til Visingö venter gammeldagse hestedrosjer, i havna for å ta deg til blant annet Visingborgs Slottsruin. Og tar du turen til Nystedts Husky i Hökensås, kan du overraske familien med hundesledekjøring midt på sommeren!

I Småland har de store turistattraksjoner som en av Sveriges vakreste skjærgårder i Västervik, Astrid Lindgrens hjembygd Vimmerby, den fantastiske Hansa staden Kalmar som i år er vertsby for det norske damelandslaget i fotball under EM. Glasriket er også verdt et besøk med kjente varemerker som Orrefors og Kosta Boda.

Glem heller ikke Öland. Øya har flere soltimer og mindre nedbør enn resten av Sverige, og byr på 30 mil med kystlinje, fantastisk strandliv og mer enn 75 naturreservat. Flere muligheter og tilbud for både store og små!

High Chaparral in Småland

High Chaparral

Velkommen til et av Sveriges største sommereventyr! I High Chaparral hersker det super Ville Vesten stemning med cowboyer, indianere og helter som Zorro på alle kanter.

Astrid Lindgrens Värld in Småland

Astrid Lindgrens Verden - der eventyr blir virkelighet!

Ta med familien til Astrid Lindgrens Verden i Småland! Parken er som et levende teater der ungene får nærkontakt med karakterene i verdens mest populære barnebøker.

Öland

Campinglykke på Öland

Öland har flere soltimer og mindre nedbør enn resten av Sverige. Det samme gjelder selvsagt for First Camp Ekerum og First Camp Eriksöre!

Camping at FirstCamp

Camping

Opplev campinglykken og ta med familien på camping i sommer! Sverige har mer enn 500 campingplasser spredt over hele Sverige.

 

Brosjyrer om Småland!

Bestill brosjyrer om Småland her

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden