Sunne – blink for hele familien

Lyst på en real dose kultur, musikk, strandliv og velvære på ett og samme sted? Sunne bugner av severdigheter, festivaler og attraksjoner for store og små i sommermånedene.

  • Sunne Vattenland in Värmland
  • Frykdalsdansen, Sunne
  • Playground at Rottneros Park
  • Mårbacka in Värmland, the home of Selma Lagerlöf
  • SelmaSpa in Sunne, Värmland
  • Sunne SweCamp Kolsnäs in Värmland
  • Hotell Frykenstrand in Sunne

Sunne Vattenland in Värmland

Fryksdalsdansen - Värmlands største musikkfestival 

Fryksdalsdansen går av stabelen om sommeren i Sunne, og er regionens største danse- og musikkfestival. Scenene inntas av topp norske og svenske danseband som Lasse Stefanz, Ole Ivars og Arvingarna, og det er duket til fest fire dager til ende.

Barnas favoritt - Rottneros Park

I Rottneros Park i Sunne fins det ikke bare en skulpturutstilling som fascinerer de voksne – her er også et eget område dedisert barn opp til 11 år. I Nils Holgerssons eventyrpark kan ungene ri på gåsa Akkas rygg, ta en flytur over sjøen, kjøre piratflåte, bilbane eller leke i et stort skip. Rottneros herregård er Ekeby i Selma Lagerlöfs roman Gösta Berlings saga.

Skattejakt, rundtur og spa i Selma Lagerlöfs fotspor

Fra Rottneros Park er veien kort til Selma Lagerlöfs barndomshjem Mårbacka. Benytt sjansen til å delta på en guidet rundtur, så får du vite maksimalt om den første kvinnen som vant Nobelprisen i litteratur! Sommeren 2013 har Mårbacka ekstra fokus på barn og unge med rebusløp og skattejakt, så stedet er supert for hele familien. Besøk også Selma Spa der du finner Nordens beste utvalg av effektive behandlinger. I tillegg til moderne treningsfasiliteter og sunn mat basert på värmlandske mattradisjoner, har hotellet Selma Spa+ 184 rom med utsikt over sjøen Fryken.

Overnatting med kort vei til alt

Sunne SweCamp Kolsnäs ligger sentralt til ved flere attraksjoner. Vannlandet i Sunne er nærmeste nabo, og på selve campingområdet fins det sandstrand, minigolf, bowling og en super barneklubb som får tankene til å fly i retning Syden. Nær sentrum ligger Quality Hotel Selma Lagerlöf som byr på sjøutsikt over Fryken, mens Hotel FrykenStrand ligger skilter med bademuligheter, kunstgalleri og store måltidsopplevelser.

Naturbyn, an ecovillage in Värmland

Värmland

Hva Värmland har som du ikke finner andre steder? Tusenvis av sjøer, herregårder og luksushotell, fantasiske musikkfestivaler og idrettsarrangement!

Karlstad in Värmland

Karlstad

Hva som er så magisk med Karlstad på sommeren? Byen har absolutt alt! Den bugner av shoppingtilbud, gode restauranter, artige museum og spenstige naturopplevelser.

Camping at FirstCamp

Topp campinglykke i Värmland

Med Vänerns strand som nærmeste nabo og kort vei til Sunne og Karlstad, ligger First Camp Karlstad-Skutberget midt i hjertet av Värmland! Her råder lykken blant barnefamiliene.

Camping in Sweden

Campingplasser for barna i hele Sverige

For et barn er en campingplass som en egen verden; de finner raskt lekekamerater, har massevis av plass å boltre seg på og bobler av lyst og energi til å utforske nye mysterium hver dag.  

Arvika in Värmland

Arvika

Med livlige handlegater, koselige restauranter og en proppfull gjestehavn er det alltid liv og røre i Arvika. Gammelvala i Brunskog er en av sommerens høydepunkt!

Kristinehamn in Värmland

Kristinehamn ved Vänerns skjærgård

Friluftsteater og pirattur for barna? Picasso, Konsthall og shoppingkupp for de voksne? Byen Kristinehamn med badeøya Alvön i spissen oser av sol og sommerlykke!

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden