Familieferie i Östersund

Östersund er den type vinterby som blomstrer mest på sommeren! Her fins kultur, gastronomi, shoppinggater og et bredt utvalg av familieaktiviteter. Pluss Storsjöyran – en av Sveriges største musikkfestivaler.

  • Östersund in Jämtland, Northern Sweden
  • Östersund in Jämtland, Northern Sweden
  • Tea and chocholate shop in Östersund
  • The Festival Storsjöyran in Östersund, Jämtland
  • The Festival Storsjöyran in Östersund, Jämtland

Östersund in Jämtland, Northern Sweden

Pippi Langstrømpe inntar opplevelsesstedet Jamtli

Jamtli er Östersunds største og mest populære opplevelsessted. Utendørs fins det et 40-talls gårder hvor skuespillere viser hvordan livet levdes fra 1700-tallet til 1900-tallet. Barna aktiviseres i tidsriktige sysler og hvert år er det spennende nyheter på programmet.

Opplevelsesrike dager på Fröso Zoo

Storsjöbadet Äventyrsbad er perfekt for de som elsker vann i alle former, mens fornøyelsesparken Frösö Zoo byr på sibirske tigre, løver, apekatter og karuseller og sirkusforestilling. Og det stopper ikke der: Multi Challenge er et av Sveriges største aktivitetshus for barn, mens Djungelhuset er et artig lekeland for barn opp til 12 år. I Teknikland kan hele familien gå på oppdagelsesjakt i en retroteknisk verden med fly, veteranbiler og fascinerende militærhistorie.

Spenstige friluftsaktiviteter

Rideturer arrangeres på Sörbygården utenfor sentrum. Heller sans for fart og spenning? Sikt seg inn på Surfbukten! Her kan du teste ut all slags vannsport – inkludert wakeboard og wake skate. Dessuten er byen et mekka for sykkelturister; overalt fins det flotte turstier og løyper som passer perfekt for mountainbike. En tur med kajakk på Storsjön er heller ikke å forakte; øyene Frösön, Andersön, Verkön og Norderön er flotte å padle rundt.

Gå for de lokale spesialitetene

Östersund har koselige sentrumsforretninger og flere store varehus rett utenfor. Bit deg merke i Glashyttan i havna, Woolpower Fabriksbutik der du gjør kupp på ulltøy. Søker du kulinariske godbiter, er gårdsbutikken Ost & Vilt i sentrum der det bugner av jämtlandske delikatesser et funn.

Topp restauranter i Östersund sentrum

I Jämtland generelt og i Östersund spesielt, er matkulturen sterk. Om sommeren arrangeres det ofte guidede smaksturer til flere av byens mikrobryggerier. Ta en deilig lunsj på flotte kafeer som JämtTinas Havtorn og Tivars gårdsmejeri. Og vil du ha lokale spesialiteter til middag, borger Jazzköket, Innefickan, Arctura og Tivars Gårdsrestaurang for suksess.

Vil du vite mer om hva du kan gjøre i Östersund?

visitostersund.se får du mer informasjon om hva som skjer i Östersund.

The Festival Storsjöyran in Östersund, Jämtland

Jämtland Härjedalen

Jämtland Härjedalen ligger nord for Stockholm, og i kort avstand fra Trondheim. Her finner du spenstige sommeraktiviteter for hele familien.

Åre in Jämtland

Åre – toppen av sommer

Ikke bare byr de høyreiste, stolte fjellene i Åre på magiske sykkelløyper – du kan også vandre, padle, fiske, shoppe og nyte frisk og ren fjelluft her også!

Surfebukten i Östersund

Sveriges mest urbane vannpark, surfbukten er en ny møteplass for alle som vil prøve på ulike vannsporter.

Sjekk ut Surfbukten!

Östersund in Jämtland, Northern Sweden

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden