Sommerbyen Karlstad

Hva som er så magisk med Karlstad på sommeren? Byen har absolutt alt! Den bugner av shoppingtilbud, gode restauranter, artige museum og spenstige naturopplevelser. Legg til gode muligheter for overnatting og fine bademuligheter, så er du der!

  • Alsters Herrgård in Karlstad, Värmland
  • Karlstad in Värmland
  • Karlstad in Värmland
  • Karlstad in Värmland
  • Värmlands Museum in Karlstad

Alsters Herrgård in Karlstad, Värmland

Med skjærgård og sykkelstier som nærmeste nabo

Karlstad ligger i knutepunktet der den 500 kilometer lange Klarälven og Vänern møtes. Vänerns skjærgård har 22.000 øyer perfekte for strandliv, mens Klarälven som snirkler seg gjennom sentrum er super for både padling og pikniker. Vil du heller kjenne vinden i håret, så test den eventyrlige sykkelstien Klarälvsbanan, eller hopp på en av Karlstad båtbusser som guider deg gjennom byens vannveier.

Rik på historikk, steinrik på kultur

Värmlands Museum er et av Sveriges største fylkesmuseum og ligger på Sandgrundsudden. Her formidles regionens historikk gjennom dufter, syn, lek og smaker. Värmlands Museum har gjennom sommeren mange og fine utstillinger.

På Lars Lerins Konsthall Sandgrund fins det alltid fascinerende faste og løpende utstillinger. Lerin regnes som en av Nordens fremste akvarellmalere, og har hatt separatutstillinger på gallerier og museum i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Frankrike, Færøyene, Island og Tyskland så vel som i USA. Han ble født i 1954 i Munkfors, og studerte ved Gerlesborgsskolan 1974-75 og ved Valands Konsthögskola i Göteborg fra 1980-1984.

Det er et must å ta en dagstur til Alsters Herrgård 8 kilometer utenfor sentrum; Gustaf Frödinge er en av Sveriges mest elskede diktere, og på plass tilbys både guiding, håndverksbutikk, kafé, galleri og forretning.

Handegater som bugner av gode tilbud

Karlstad smykker seg med et kompakt sentrum og behagelig gåavstand mellom koselige gågater, forretninger og byens grønne lunger. Her finner du alt fra store kjeder som H&M, Åhléns og Lindex, til svenske kunstglass og hippe, svenske designmerker som Odd Molly, Nudie Jeans, Filippa K og Whyred. Dessuten går Klarälven som et blått bånd gjennom byen, og langsmed hele fins det topp restauranter og kafeer med uteserveringer.

Bo som en konge ved Vänerns strand

Karlstad SweCamp Bomstadbaden ligger i vannkanten, og er en yndet feriedestinasjon blant barnefamilier. I tillegg til oppstillingsplasser, leier plassen ut moderne hytter og rom. De som heller vil bo i sentrum med kort vei til flotte restauranter, barer og underholdning, gjør smart i å velge enten Clarion Hotel Plaza, nyåpnede River C hotell eller også Scandic i Karlstad.

Naturbyn, an ecovillage in Värmland

Värmland

Hva Värmland har som du ikke finner andre steder? Tusenvis av sjøer, herregårder og luksushotell, fantasiske musikkfestivaler og idrettsarrangement!

Karlstad in Värmland

Karlstad - Sommereventyr for hele familien

Om sommeren bugner Karlstad av idrettsarrangement og folkefester. Så ta utfordringen, gå over grensen og plukk med deg Värmlands høydepunkter innen kultur, musikk og familieunderholdning.

Camping at FirstCamp

Topp campinglykke i Värmland

Med Vänerns strand som nærmeste nabo og kort vei til Sunne og Karlstad, ligger First Camp Karlstad-Skutberget midt i hjertet av Värmland! Her råder lykken blant barnefamiliene.

Arvika in Värmland

Arvika

Med livlige handlegater, koselige restauranter og en proppfull gjestehavn er det alltid liv og røre i Arvika. Gammelvala i Brunskog er en av sommerens høydepunkt!

Kristinehamn in Värmland

Kristinehamn ved Vänerns skjærgård

Friluftsteater og pirattur for barna? Picasso, Konsthall og shoppingkupp for de voksne? Byen Kristinehamn med badeøya Alvön i spissen oser av sol og sommerlykke!

Sunne Vattenland in Värmland

Sunne

Lyst på en real dose kultur, musikk, strandliv og velvære på ett og samme sted? Sunne bugner av severdigheter, festivaler og attraksjoner for store og små i sommermånedene.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden