Småbyidyllen Arvika – i hjertet av Värmland

Med livlige handlegater, koselige restauranter og en proppfull gjestehavn er det alltid liv og røre i Arvika. Gammelvala i Brunskog er en av sommerens høydepunkt!

  • Arvika in Värmland
  • Rackstadmuseet in Arvika, Värmland
  • Brunskogs Hembygdsförening in Arvika
  • Rackstadmuseet in Arvika, Värmland
  • Kayaking
  • Arvika harbour festival

Arvika in Värmland

Sommerkupp på en-to-tre

Arvika er kjent for godt utvalg og gunstige priser i forretningene. Her fins alt fra koselige antikvariater, spesialforretninger og moderne klesbutikker til store kjeder og kunsthåndverksbutikker. Klässbols Linneväveri byr på førsteklasses linprodukter og guideturer i fabrikken. Gå heller ikke glipp av torghandelen med loppemarked onsdager og lørdager. Og hold øynene åpne også utenfor sentrum: Sjarmerende gårdsbutikker som Petrins Prylar & Ting, Tina's Ting og LEvAnnis dukker opp når du minst venter det!

Familiefestivaler det svinger av

Hele sommeren syder det av liv i Arvikas sentrumsgater, og flere restauranter i havna har levende musikk. Arvika Hamnfest arrangeres i august, og programmet rommer som regel både sang, musikk, dans, utstillinger, salgsboder og kulinariske overraskelser. I slutten av juli arrangeres Gammelvala i Brunskog rett utenfor Arvika. Da skrus tiden 100 år tilbake, og store og små tester ut artige aktiviteter i miljøet med rundt 30 originale gårdsbygninger. Matopplevelser med kultur på kjøpet Ta en pause i shoppingrunden og smak på de nydelige tebollene på Nordells konditori i sentrum. Eller besøk Rackstadmuseet som byr på kunstutstillinger; der serveres kjempegodt bakverk og spesialiteten Rackstadlimpa utendørs i en gammel eplehage. Klässbols Linneväveri vever linduker til kongehus og amassader over hele verden, og etter å ha gjort kupp i fabrikkutsalget kan du ta en deilig fika i Kaffekvarnen rett ved siden av.

Innholdsrike dager for friskuser

Naturreservatet Glaskogen består av herlig villmark som innbyr til både turgåing, mountainbike, fiske og padling. Hvis du besøker Guesthouse Eleven utenfor byen venter spenstige sykkelturer, spaserturer, padling og skattejakt (geocaching) for hele familien i skogsområdene. Og er det luksus og nytelse som står på ønskelisten, så sjekk inn på Spahotell Scandic Arvika, 400m fra Glasfjordens strand. Hotellet har en herlig spa-avdeling med et bredt utvalg av behandlinger i tillegg til en restaurant og bar.

Sterke håndverkstradisjoner

Den sterke kunstnerånden i Arvika skriver seg fra Rackstadkoloniens dager.

I sommer feirer Racktstadmusset 20-års jubileum med ustillingene "keramik med en doft Japan" av Ulf Johansson og "Ulrika Linder møter Bror Hjort" av Bror Hjort. Samtidig stiller Christina Brattsand Carlsson og Karin Lööf ut sin keramik på kunstgalleriet.

Naturbyn, an ecovillage in Värmland

Värmland

Hva Värmland har som du ikke finner andre steder? Tusenvis av sjøer, herregårder og luksushotell, fantasiske musikkfestivaler og idrettsarrangement!

Karlstad in Värmland

Karlstad

Hva som er så magisk med Karlstad på sommeren? Byen har absolutt alt! Den bugner av shoppingtilbud, gode restauranter, artige museum og spenstige naturopplevelser.

Kristinehamn in Värmland

Kristinehamn ved Vänerns skjærgård

Friluftsteater og pirattur for barna? Picasso, Konsthall og shoppingkupp for de voksne? Byen Kristinehamn med badeøya Alvön i spissen oser av sol og sommerlykke!

Sunne Vattenland in Värmland

Sunne

Lyst på en real dose kultur, musikk, strandliv og velvære på ett og samme sted? Sunne bugner av severdigheter, festivaler og attraksjoner for store og små i sommermånedene.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden