Umeå – Västerbottens livligste kulturby

Med store sommerfestivaler, rikt restaurantliv, og et bredt utvalg av sporty aktiviteter, er Umeå utnevnt til Europas kulturhovedstad i 2014.

  • Umeå, Northern Sweden
  • Umeå, Northern Sweden
  • Umeå, Northern Sweden
  • Umeå, Northern Sweden
  • Umeå, Northern Sweden
  • Umeå, Northern Sweden

Umeå, Northern Sweden

En av Sveriges største festivalarrangører

Med drøye 120.000 innbyggere og en gjennomsnittsalder på 38 år, er Umeå på mange måter en ung by. Men i festivalsammenheng er den mer enn voksen nok: om sommeren arrangeres familiearrangementet Täfteåfestivalen, countryfestival, dansebandsuke, visefestival, seajazz og massevis av liveopptredener på gater og torg døgnet rundt.

Havskajakk gjennom sentrumsgatene

Lyst på en annerledes guidetur? I Umeå kan du leie kajakk og padle på Umeälven som renner gjennom sentrum. Vil du heller ha en smak av Gourmetpadling, venter Skeppsviks øyrike skjærgård og middag på Skeppsviks Herregård bare noen reale padletak unna. Og hvis du er ute etter den helt store magien, så hiv deg rundt og bli med på Midnattspadling i skjærgården. De lyse nettene og stillheten sørger for en selsom opplevelse du sent glemmer.

Utforsk Umeå med mountainbike og flåte

Natur er kultur. Ta utfordringen og bli med på en spenstig mountainbiketur som går til byens grønne lunger. Glemt sykkelen hjemme? Ikke tenk på det! Hyggelige guider, gode sykler og deilige matpakker fins på plass. Prøv også Beversafari på Vindelälven, eller ta med hele familien på et flåteeventyr på Umeälven! Med hjelp av en guide bygger dere en egen flåte og setter seil nedover elven. Koselige strender, grillplasser og skogsholt dukker opp underveis, og du kan velge mellom alt fra 1-7 dagers turer.

Ta kjøkkenveien til hjertet av Umeå

Umeälven renner tvers gjennom byen, og er flanket av flere uteserveringer. Byen har store kulinariske ambisjoner, og to av stjernene er Restaurang Victoria og Brännlands Wärdshus. Førstnevnte satser på lokale råvarer og spesialiteter, mens verthuset gir fint innblikk i hvordan miljøet på en Västerbotten-gård så ut på 1800-tallet.

Dagsutflukt til Umeås flotteste øygruppe

Idylliske Norrbyskär ligger 4 mil sør for Umeå, og øya har et levende museum som engasjerer de besøkende sterkt innen både mat, kunst og håndverk. På Lilla Norrbyskär lærer barna mer om øyas historikk gjennom lek og moro. Du kan booke både Skjærgårdspakke og en dag på skjæret, og bli med på en guidet båttur med M/S Sandskär som inkluderer middag, eller også gå for guiding på øya med minitog og lunsj.

Velg mellom camping eller hotell

I Umeå finner du en campingplass med bademuligheter i nærheten av sentrum, og byen tilbyr selvsagt også førsteklasses hoteller. Hos visitumea.se finner du mer informasjon om hvor du kan overnatte i Umeå.

Skellefteå in Northern Sweden

Västerbotten

Hvorfor Västerbotten er blant nordmenns favorittdestinasjoner på sommeren? Et fantastisk utvalg av sykkelstier, strender, musikkfestivaler og gode campinger i tillegg til byer som Umeå, Skellefteå og South Lapland sikrer at alle finner en favorittsyssel.

Umeå, Northern Sweden

Ta kjøkkenveien til sommerbyen Umeå

I matveien er sommerbyen Umeå som en konfekt: Med lag på lag av gode restauranter, supre uteserveringer, smektende råvarer og topp mattradisjoner.

First Camp Luleå

Villmarkscamping i Västerbotten

Om du søker villmarkscamping med både naturopplevelser og severdigheter, er Nord-Sverige med byene Umeå og Luleå midt i blinken!

Byske havsbad in Skellefteå

Noe for enhver i Skellefteå

Skellefteå er den type feriedestinasjon som byr på mye for far, mer for mor og definitivt mest for ungene! Camping, festivaler, naturaktiviteter, strandliv eller lekeland? Her står eventyrene i kø!

Southern Lapland

South Lapland

South Lapland bugner av sporty og spennende aktiviteter for hele familien. Mange valgmuligheter? Åja! Men vi viser vei til de beste attraksjonene!

Byske Havsbad in Skellefteå

Veiviser til Nord-Sveriges flotteste badeplasser

Nord-Sverige er mer enn snødekte fjelltopper, fantastiske skianlegg og hundesledekjøring innover vidda.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden