Ta kjøkkenveien til sommerbyen Umeå

I matveien er sommerbyen Umeå som en konfekt: Med lag på lag av gode restauranter, supre uteserveringer, smektende råvarer og topp mattradisjoner.

  • Umeå, Northern Sweden
  • Umeå, Northern Sweden

Umeå, Northern Sweden

Spesialiteter du ikke vil gå glipp av

Umeå har mange veldig gode restauranter med trivelig atmosfære, og Restaurang Viktoria seiler opp som en av de beste. Kjøkkenet har spesialisert seg på distriktets råvarer, og på sommeren flytter serveringen ut. Interiørmessig er Rex Bar & Grill noe mer storbyinspirert og trendy, og foruten et førsteklasses kjøkken fins et bredt utvalg av vin på glass på menyen.

Drømmen om Kuba og Frankrike Sans for det franske?

Stikk innom Bistro Le Garage som byr på en smak av kontinentet. Spisestedet Socialize er midt i blinken om du går for økologisk, mens båten på Umeälven serverer karibiske drinker og sigarer fra nettopp Cuba. Der gupper også restaurantbåten Sjöbris og M/S Sandskär som seiler turer på elven.

Blomstrende uteliv og massevis av festivaler

Med 120 000 innbyggere og et stort studentmiljø ligger Umeå helt i topp når det gjelder underholdning, kafeer og barer. Om sommeren kan du oppleve både jazzfestival, Täfteåfestival, countryfestival, dansebandsuke, visefestival og seajazz i tillegg til liveopptredener i gater og på torg.

Lottas Krog & Pub er en klassiker som serverer fish and chips, gratinerte skalldyr og møre biffer. På Bishop’s Arms er grillmat mest populært på sommeren. På Rost Mat & Kaffe er menyen for en stor del vegetarisk, og god stemning og fine omgivelser fins det også på Invito, Teatercaféet og Restaurang Angelini. Sportsbarene Allstar og O´Learys har herlige uteserveringer.

Kulturhistorie og mat på ett og samme fat

Litt unna sentrum ligger Skeppsviks Herrgård ved havet og byr på deilig mat, underholdning og overnattingsmulighet. Brännlands Wärdshus er omgitt av 1800-tallsmiljø, mens Norrbyskärs Wärdshus er plassert på en øy og byr på overnatting og mat med sjøutsikt. På Restaurang Olofsfors Herrgård eller Kafé Anno 1762 er miljøene også magiske.

Umeå er utnevnt til Europas kulturhovedstad i 2014.

Gir dette mersmak?

visitumea.se kan du få mer informasjon om restauranttilbudet i Umeå.

Skellefteå in Northern Sweden

Västerbotten

Hvorfor Västerbotten er blant nordmenns favorittdestinasjoner på sommeren? Et fantastisk utvalg av sykkelstier, strender, musikkfestivaler og gode campinger i tillegg til byer som Umeå, Skellefteå og South Lapland sikrer at alle finner en favorittsyssel.

Umeå, Northern Sweden

Umeå – Västerbottens livligste kulturby

Med store sommerfestivaler, rikt restaurantliv, og et bredt utvalg av sporty aktiviteter, er Umeå utnevnt til Europas kulturhovedstad i 2014.

First Camp Luleå

Villmarkscamping i Västerbotten

Om du søker villmarkscamping med både naturopplevelser og severdigheter, er Nord-Sverige med byene Umeå og Luleå midt i blinken!

Southern Lapland

South Lapland

South Lapland bugner av sporty og spennende aktiviteter for hele familien. Mange valgmuligheter? Åja! Men vi viser vei til de beste attraksjonene!

Byske havsbad in Skellefteå

Noe for enhver i Skellefteå

Skellefteå er den type feriedestinasjon som byr på mye for far, mer for mor og definitivt mest for ungene! Camping, festivaler, naturaktiviteter, strandliv eller lekeland? Her står eventyrene i kø!

Byske Havsbad in Skellefteå

Veiviser til Nord-Sveriges flotteste badeplasser

Nord-Sverige er mer enn snødekte fjelltopper, fantastiske skianlegg og hundesledekjøring innover vidda.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden