Nyt den voksne siden av Skellefteå

Fristet til å nyte den voksne siden av Skellefteå? Her kan du krydre ferien med strandliv, musikkfestivaler, kulturstopp og store matopplevelser!

  • Music festival in Skellefteå
  • Skellefteå in Northern Sweden
  • Skellefteå in Northern Sweden

Music festival in Skellefteå

Kartlegg byen og badeplassene på en-to-tre

Fire virkelig gode attraksjoner du skal få med deg i Skellefteå, er Skellefteå Museum på Nordanå som gir innblikk i byens historikk, MAN som har fokus på samtidskunst, Skellefteå Konsthall som rommer både løpende og permanente utstillinger og Byske Sportsfiskemuseum som sies å være Västerbottens vakreste museum. Med disse unnagjort, kan du sette kurs for byens strender: Byske Havsbad og Camping som ligger ved Bottenviken er en sann perle, men også Skatan og Kalvträsk byr på flotte naturopplevelser.

Shop til du drop i Skellefteås handlegater

I sentrum av Skellefteå fins det tre kjøpesenter, fine spesialforretninger og kjedebutikker som Lindex, Hemtex og Gina Tricot. Er du ute etter en spesiell suvenir, så titt innom Handelsgården som drives av 13 kvinner - butikken er fylt til randen av lokale håndverksprodukter. Lyst på en lunsj? Café Castor har koselig miljø, mens Restaurant Tipset serverer husmannskost. På Olanders Café och kök fins det en uteservering midt i blinken for varme dager, mens Verandan Kök & Bar serverer lunsjretter med hele verden som inspirasjon.

Gå for en smak av Västerbotten

Skellefteå representerer en viktig del av Västerbottens matkultur, og de klassiske nordlandske smakene inkluderer blant annet laks og nypoteter, flatbrød, elgkjøtt og vilt generelt. På Restaurang Nygatan 57 er ambisjonen å tilgjengeliggjøre de unike, nordlandske smakene. På Bryggargatan Restaurang & Bistro fås franskinspirert mat med utsikt over elven, mens Stiftsgården ligger i en irrgrønn oase og byr på ekte prestegårdsmiljø.

Byen som aldri sover

To av sommerens største høydepunkter, er Trästockfestivalen som byr på nesten 100 gratiskonserter over tre dager, ofte i julimåned og Stadsfesten. Mat fra alle verdenshjørner, musikk, underholdning, markeder, kunst og kultur er samlet på ett og samme sted – Stadsfesten er et av Norrlands største sommerarrangement, mens Trästockfestivalen er en av Sveriges fem største musikkfestivaler.

Fristet til å nyte den voksne siden av Skellefteå? Her kan du krydre ferien med strandliv, musikkfestivaler, kulturstopp og store matopplevelser!

Skellefteå in Northern Sweden

Västerbotten

Hvorfor Västerbotten er blant nordmenns favorittdestinasjoner på sommeren? Et fantastisk utvalg av sykkelstier, strender, musikkfestivaler og gode campinger i tillegg til byer som Umeå, Skellefteå og South Lapland sikrer at alle finner en favorittsyssel.

Skellefteå in Northern Sweden

Legg opp familieløpet i Skellefteå

Skellefteå er den type feriedestinasjon som byr på mye for far, mer for mor og definitivt mest for ungene! Camping, festivaler, naturaktiviteter, strandliv eller lekeland? Her står eventyrene i kø!

First Camp Luleå

Villmarkscamping i Västerbotten

Om du søker villmarkscamping med både naturopplevelser og severdigheter, er Nord-Sverige med byene Umeå og Luleå midt i blinken!

Byske Havsbad in Skellefteå

Veiviser til Nord-Sveriges flotteste badeplasser

Nord-Sverige er mer enn snødekte fjelltopper, fantastiske skianlegg og hundesledekjøring innover vidda.

Southern Lapland

South Lapland

South Lapland bugner av sporty og spennende aktiviteter for hele familien. Mange valgmuligheter? Åja! Men vi viser vei til de beste attraksjonene!

Strömbäck-Kont, Nature Reserve in Umeå

Opplev mat og kultur i Umeå

Umeå har det meste! For store og for små. Med store sommerfestivaler, rikt restaurantliv, og et bredt utvalg av sporty aktiviteter, er Umeå utnevnt til Europas kulturhovedstad i 2014. Opplev byen du og!

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden