Rättvik - midtpunkt for sommerens høydepunkt

Rättvik ligger ved den østre delen av Siljan, mellom Falun og Mora i Dalarna. Her er det mangfold som best beskriver sommeren; strandliv og skjønne handlegater er krydret med veteranbilløp, musikkfestivaler og det som trolig er Sveriges største Midtsommerfeiringer!

  • Rättvik in Dalarna
  • Midsummer in Rättvik, Dalarna
  • Dalhalla outside Rättvik in Dalarna

Rättvik in Dalarna

Shopping og overnatting med Dalarnas beste strand på kjøpet

Rättvik sentrum smykker seg ikke bare med koselige spisesteder og kafeer – et steinkast unna finner du også Dalarnas beste strand. Volleyballnett, en over 600 meter lang brygge og finkornet sand gjør den til et yndet utfluktsmål for hele familien. Om det frister å overnatte i vannkanten, sjekker du inn på familievennlige Siljanbadets Camping.

Legg ut på eventyr i Dalarnas vakre naturområder

Fra Rättvik kan du legge ut på sykkelturer og spaserturer som tar deg med til koselige gårdsbutikker, kunstgallerier og håndverksforretninger. Flesteparten er dagsturer, mens Siljansleden, Pilgrimsleden og Dalkarlsvägen er lenger. Med Rättvik som base er det også kort vei til attraksjoner som Orsa Björnpark hvor rovdyrene lever i naturlige miljøer. På sommeren arrangerer Orsa Björnpark show, omvisninger, utstillinger og rovdyrskole for barn.

Folkefest for hele familien - Musik vid Siljan

I uke 27 arrangeres den årlige musikkfestivalen i Rättvik, Leksand og Mora. Mer enn 60 konserter avholdes i kirker, amfier, gårder og fjøs over hele Siljan, og du opplever alt fra kunstmusikk til folkemusikk. Sikt deg også inn mot en av konsertene i Dalhalla, scenen som ligger i et gammelt kalksteinbrudd. Guideturer arrangeres hver dag på sommeren.

Classic Car Week - Sveriges største biltreff

Classic Car Week i uke 31 lokker til seg over 75.000 besøkende, og er et av sommerens høydepunkt med rally, utflukter, crusing og veteranmarked. Gå heller ikke glipp av Midsommarafton den 21.juni. Over hele Siljansbygden feires det i flere dager med lek, dans og moro.

Nordmenn har allerede begynt å jobbe med å skape en Camp Norway i Rättvik under ski-VM i 2015. Besøk Rättvik allerede nå i sommer, så forstår du hvorfor!

Rättvik in Dalarna

Dalarna

Det virkelig svinger av Dalarna på sommeren! Sikt deg gjerne inn mot de gigantiske midtsommerfeiringene som feires flere steder ved Siljansbygden, Rättvik og Leksand, eller dansebandsuken i Malung.

Orsa Björnpark in Dalarna

Barnelykke i Barnas Siljan

Barnas Siljan i Dalarna er et sommereventyr for hele familien. Med Orsa Rovdjurspark, Leksand Sommarland og Sagolandet Tomteland samlet på ett brett venter opplevelser for enhver smak!

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden