Åre – toppen av sommer

Åre – toppen av sommer Ikke bare byr de høyreiste, stolte fjellene i Åre på magiske sykkelløyper – du kan også vandre, padle, fiske, shoppe og nyte frisk og ren fjelluft her også!

  • Åre in Jämtland
  • Åre in Jämtland
  • Åre in Jämtland
  • Åre in Jämtland
  • Autumnfair in Åre, Jämtland

Åre in Jämtland

Samlingssted for profesjonelle syklister

Høysesongen for sykling i er fra juni til september, og byen med Åre Bike Park  er en av Nordens største destinasjoner innen downhillsykling. Fra Åreskutan går et 30-talls stier nedover fjellet, og søker du mer action er det alltids mulig å teste tandemflyving og ziplineturer der du suser nedover fjellsiden i åpen linbane. Under Åre Bike Festival i juli er det sykkelfest både i byen, fjellet, i skogen og på dirten. Og i august kommer landeveissykkelløpet Tour of Jamtland innom Åredalen.

Rolige familieturer med sykkel

Den som søker roligere tempo, kan pakke piknikkurven og sykle til strender eller e av distriktets mange gårder. Turistbyrået tipser gjerne om stier. Åresjön med dirten er et perfekt mål for barnefamilier. Men uansett som du sykler raskt eller ei – det lønner seg å kjøpe et sommersesongkort  til heisene.

Naturopplevelser for hele familien

Kabinbanen som går opp til Åreskutan er et av Åres karakteristika. Om sommeren finnes det flotte stier på toppen; den lengste krever en stor nistepakke mens den korteste tar 30 minutter og er super for barnefamilier. I lavlandet tilbyr flere aktører kajakkturer til fosser og fiskevann. Ta også gjerne med barna til Eventyrbadet i sentrum, eller senk skuldrene i et av hotellenes basseng. Alternativet er selvsagt å ta en After Foss i hotellets bar – det er minst like deilig og forfriskende.

Mat, shopping og sprudlende byliv

Åre har mange kafeer, småbutikker, spesialforretninger, hotell og restauranter. Du gjør lett kupp på sportsutstyr og friluftstøy, men pass på å få med deg konfekt fra den lokale sjokoladefabrikken, gull- og sølvsmykker, munnblåst glass, samiske håndverksprodukter og fjellristet kaffe!

Ikke bare byr de høyreiste, stolte fjellene i Åre på magiske sykkelløyper – du kan også vandre, padle, fiske, shoppe og nyte frisk og ren fjelluft her også!

The Festival Storsjöyran in Östersund, Jämtland

Jämtland Härjedalen

Jämtland Härjedalen ligger nord for Stockholm, og i kort avstand fra Trondheim. Her finner du spenstige sommeraktiviteter for hele familien.

The Festival Storsjöyran in Östersund, Jämtland

Familieferie i Östersund

Östersund er den type vinterby som blomstrer mest på sommeren! Her fins kultur, gastronomi, shoppinggater og et bredt utvalg av familieaktiviteter.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden