Sol og bad i Sveriges sommerparadis - Gotland

Når badeferie er målet, er Gotland destinasjonen! Øya har en 800 kilometer lang kystlinje, flest soltimer i hele Sverige og et høyt antall fantastiske badestrender.

  • Gotland
  • Gotland

Gotland

Varme badetemperatur og strender så myke som silke

På Gotland er strendene aldri langt unna, og mens noen er rene steinstrender er andre smykket med sand så finkornet at den føles som silke. Vassfiss? På Gotland følger de smarte badenymfene vindretningen og velger den siden av øya som har varmest vann. Øya er knappe 60 meter bred på sitt smaleste, og du kan enkelt sykle rundt i det flate terrenget på jakt etter usjenerte perler!

Sudersand på Ingmar Bergmans klippe Fåro

Sudersand på Fårö er en flere kilometer lang sandstrand som er kjempepopulær blant barnefamilier. På den andre siden av Fårö ligger Ekeviken som er minst like finkornet, men ikke like mye besøkt av turister. Den myteomspunne stranda Norsta Aurern ligger på den nordlige spissen av Fårö, og her finner du kritthvite, store sanddyner å dukke ned bak. Denne stranda var lenge en godt bevart hemmelighet blant innbyggerne på Gotland, og du må gå et lite stykke for å komme dit. Belønningen i form av å kunne nyte en hel strand så å si alene, gjør definitivt turen verdt det!

Tofta for både ungdommer og barnefamilier

Populære Tofta strand ligger på Gotlands vestkyst, drøye 20 kilometer sør for Visby. Hit finner både barnefamilier og partysultne ungdommer veien. Også på den østre og sørlige siden av Gotland er det mange små, men veldig fine strender å velge mellom: Sandviken ligger på østkysten, det samme gjør Ljugarn noe lenger sør og Holmhällar er plassert på tuppen av øya helt lengst sør.

Finn deg en blå lagune midt i idyllen

Gotland smykker seg med flest soltimer i hele Sverige, og årsaken er at skyene styrer unna på grunn av den oppvarmede kalksteinsjorda. Hvis du har lyst på avveksling fra havet, så sett kurs for de vannfylte kalkbruddene som er spredt utover øya: Flere av dem er supre badeplasser, og den mest kjente heter ”Den blå lagune” og ligger nord på Gotland.

Reis til Gotland med ferje

Det er enkelt å komme seg til Gotland. Fra Nynäshamn og Oskarshamn går det raske ferjer til Visby.

Vil du vite mer om hva du kan gjøre på Gotland i sommer?

destinationgotland.se får du mer informasjon om hva Gotland har å by på.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden