Gullkantet voksenferie på Gotland

Gotlands mangfold innen kulturseverdigheter og aktivitetstilbud er unikt. Med en 800 kilometer lang kystlinje, golfbaner, bra restauranter, massevis av kunstgallerier og museum pluss koselige byer som Visby kan du være her i ukevis uten å få med deg alt!

  • Gotland
  • Gotland
  • Gotland

Gotland

Visby – hjertet som banker for hele øya

Hansastaden Visby har over 200 sjarmerende steinhus fra middelalderen og en 3,5 kilometer lang byrmur. I sommermånedene bobler byen av liv og røre, og forretningene holder søndagsåpent for shoppinglystne. Attraksjoner du ikke vil gå glipp, er Botaniska Trädgården, byens eldste kvartal Fiskargänd, Gotlands Konstmuseum og selve bymuren. Sistnevnte er Nord-Europas best bevarte! Fra 4-11 august 2013 arrangerer Gotland en Middelalderuke med gjøglere, fattigfolk, riddere og vakre jomfuer som understreker øyas historikk.

Fra hopp i havet til Sveriges lengste golfsesong

Gotland er en ener innen vannsportaktiviteter; kanopadling, fiske, surfing og kitesurfing er populære sporter. Men husk for all del å ta med deg golfkøllene også; øya har seks komplette 18-hullsbaner. Gotland er også kjent som sykkelparadis: Følg kyststiens blå skilter, så kommer du rundt hele øya fra Fårö i nord til Hoburgen i sør på småveier og bra stier. Og søker du fartsfylte opplevelser, er motorbanen Gotland Ring selvsagt en artig kontrast til ornitologenes favorittsted: Karlsöarnas fjellklipper der tusenvis av ungfugler kaster seg ut på sin aller første flytur i slutten av juni.

Spis godt

På lyse, varme sommerkvelder kommer kroene, barene og utelivet på Gotland virkelig til sin rett – stemningen er nesten sydlandsk. Som Sveriges Mathovedstad år 2013 kan øya vise til et stort antall suverene restauranter som benytter seg av lokale råvarer i utstrakt grad. Besøk gjerne stjernekroer som Krakas Krog og Fabriken Furillen i Kräklingbo og Furillen, og vit at de bare utgjør toppen av isfjellet.

Ta med et lite stykke Gotland hjem

Kunstnere, forfattere og filmregissører lar seg lett inspirere av den gotlandske naturen. I dag bruker mange av dem naturlig materiale fra øya, som kalkstein, betong og trevirke, i sine arbeider. Festivalen Öppna Ateljéer arrangeres 24-28 juli, og da holder kunstnerne dørene inn til galleriene og verkstedene åpne på vidt gap.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden