Gotland – et øyparadis for de minste

På jakt etter et sommerparadis? Gotland har småbyidyll, strandliv, sykkelstier, Pippi Langstrømpes Kneippby, Vikingby i Tofte og Medeltidsvecka i august. Pluss mye mer!

  • Ethelhems Pottery, Gotland
  • Kneippbyn on Gotland
  • Kneippbyn on Gotland
  • The Viking village, Visby, Gotland
  • Waterpark at Kneippbyn

Ethelhems Pottery, Gotland

Kneippbyn med Villa Villekulla og hytter i trærne

Kneippbyns Sommarland har over 35 attraksjoner som berg- og dalbane, radiobiler, gullvasking og hoppeslott. Parken rommer også originalhuset til Pippi fra tv-serien og et Vannlandet med 18 rutsjebaner og 7 basseng. I Kneippbyn kan du overnatte i hotell, hytter, leiligheter, villavogn eller campingvogn – men det kuleste alternativet er trehyttene som er plassert i trærne!

Vikingbyen Tofta – et levende friluftsmuseum

Vikingbyen Tofta er et førsteklasses friluftsmuseum der skuespillere sørger for å engasjere ungene maksimalt. Her kan du smi våpen, lage vikingsmykker og skinnprodukter, bake, kaste øks og mye annet moro. Innimellom leken får barna bli med en ekte viking på guidetur i omgivelsene der de lærer mer om hvordan vikingene levde. Vil du ta den helt ut, så besøk Gotland under Medeltidsveckan 4-11 august.

Spasertur med safranpannekake som premie

Hansastaden Visby består av trange smug og gater og over 200 godt bevarte steinhus fra middelalderen. Rundt byen går det en 3,5 kilometer lang bymur. Får du med barna på den turen, skulle det bare mangle at de ikke få smake på noen av Sveriges mathovedstads signaturretter etterpå: I sentrum serveres safranpannekaker på Café och butik Milagro ved Stora torget, og på Visby Glass Hamnen og Visby Glass Hästgatan står ungene klistret til vinduene med øyne så store som tinntallerkener og ser på mens kokkene lager hjemmelaget is.

Friske sprell fra morgen til kveld

På Gotland kan du sykle langs kyststien, bade, surfe og spille golf, men hvis du vil gi barna litt ekstra å bryne seg på, tar du dem med til Mix Ranch som tilbyr fotballgolf, basseng, minigolf og lekepark. Et smart sistetips: Legg inn impulsive stopp på gårdsbutikker og besøksgårder underveis – det gir ungene både en smak av økologisk jordbruk og en titt på de typiske gotlandske fårene.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden