Besøk Sveriges mathovedstad år 2013 - Gotland!

Gotland er utnevnt til Matlandethovedstad i Sveriges i 2013. Øya har et fantastisk høyt antall gode kroer, restauranter og gårdsbutikker i tillegg til en blomstrende jordbruksnæring. Kom og smak selv!

  • Outdoor meal, Gotland
  • Fabriken Furillen at Gotland

Outdoor meal, Gotland

Unn deg et uforglemmelig restaurantbesøk

Øya Gotland er kjent som Sveriges mest krotette sted, og du finner gode spisesteder både i Visby og overalt ellers på øya. De to mest profilerte spisestedene, som holder et meget høyt gastronomisk nivå, heter Krakas Krog og Fabriken Furillen i henholdsvis Kräklingbo og Furillen. Sansen for økologisk? Lilla Bjers Gårdskrog i Västerhejde er den gourmetkroa som satser sterkest på økologiske råvarer.

Bit deg merke i at hele 16 gotlänske restauranter er kommet med i 2013-utgaven av White Guide. Det er Sveriges egen oversikt over spisesteder som byr på opplevelser utenom det vanlige.

Stikk innom en gårdsbutikk på vei til pikniken

Gotland har lange jordbrukstradisjoner, og er viden kjent for høy kvalitet og nydelig smak på grønnsaker og rotfrukter som både eksporteres og brukes av øyas egne spisesteder. Skal du på piknik, så besøk en av de mange gårdsbutikkene og fyll opp kurven med økologiske grønnsaker, bakverk, is, oster, skinker og deilige kjøttvarer – alt sammen kortreist og fantastisk smakfullt.

Safranpannekake en av Gotland spesialiteter

Det er et must å stikke innom noen Visbys koselige kafeer og ta en ekte, svensk fika – en kaffepause med bakverk ved siden av. Café Amalia, Café Breda Blick og Café och butik Milagro er alle gode; sistnevnte ligger på torget og byr på safranpannekake – en fryd for både store og små.

Beholder stafettpinnen et helt år

Juryen begrunnet sitt valg av Gotland som Matlandethovedstad år 2013 med at: Gotland er mat! Gotland fikk tittelen fordi øya og innbyggerne har jobbet langsiktig med mat gjennom mange år, og fordi de viser en sterk ambisjon og vilje til å løfte den regionale maten på både regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå. Jordsmonnet på Gotland har høyt kalkinnhold, og derfor får grønnsakene en noe annerledes og veldig god smak som restauranter og stjernekokker har utnyttet fullt ut.

Vil du vite mer om hva man kan gjøre på Gotland i sommer?

destinationgotland.se får du mer informasjon om hva Gotland har å by på.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden