[text]

Dyreparker i Sverige

I tillegg til at Sveriges dyreparker rommer et hav av morsomme aktiviteter for deg og barna, arbeider de fleste av dem aktivt både nasjonalt og internasjonalt for å bevare truede dyrearter. Ved å besøke dem er du med på å støtte en god sak.

  • Kolmården, Scandinavia’s largest Wildlife Park
  • The outdoor museum Skansen in Stockholm
  • A lynx, one of many Nordic animals at Nordens Ark

Kolmården, Scandinavia’s largest Wildlife Park

Skansen

Skansen i Stockholm er verdens største friluftsmuseum, og her finner du rundt 160 historiske bygninger fra hele Sverige samlet på ett og samme sted – midt i Stockholm. Skansen er definitivt på sjarmoffensiven. Og hva med dyrehagen her ute? Den er også autentisk, og rommer nordiske dyrearter som bjørn, elg, ulv, gaupe, snøugler og jerv som lever i store, utendørs innhegninger. I tillegg har Skansen svenske dyrearter som kyr, ponnier, høns og andre husdyr. I Afrika-delen av dyreparken finner du eksotiske arter, mens de aller minste ungene elsker Barnas Zoo. Her oppmuntres de nemlig til å klappe alle dyrene. Skansen er åpent hver dag hele året.
 

Kolmården

Kolmården er Skandinavias største og villeste villmarkspark. Den ligger i nærheten av Norrköping og flyplassene Norrköping og Skavsta. Så hva kan du og barna finne på her? Kolmården er delt inn i ulike soner. I Marine World er det delfinshow og ”Dolphin Express”. I sonene ”Tiger World” og ”Safari” fins verdens første, råkule kabelheis som suser over savannen og lar deg få se løver, giraffer og andre dyr på nært hold. Parken er også hjemmet til de populære gorillabrødrene Enzo og Echo. ”Barnas Kolmården” og ”Kolmårdens Rovfuglshow” er også trivelige attraksjoner, og i "Bamse World» bys ungene på massevis av moro og aktiviteter som er basert på den i Sverige berømte tegneseriefiguren Bamse Bjørn. Kolmården dyrepark er et sted en gjerne bruker flere dager på, og vi tipper du scorer ekstra høyt hos barna dersom familien innkvarterer seg på parkens Villmarkshotell. Parken er åpen fra april til begynnelsen av oktober.
 

Borås Zoo

Borås Zoo i Vest-Sverige ligger midt i sentrum av den koselige byen Borås. Dette er en av Sveriges største dyreparker med rundt 80 arter. På Borås Zoo er forholdene dyrene lever under maksimalt naturlige. Så hva kan du oppleve? En savanne med store afrikanske rovdyr som løver og den sjeldne afrikanske villhunden, nordiske dyrearter som bjørn, ulv, gaupe og elg, samt et apekatthus og en "Apeøy". Prøv å få med dere matingen av dyrene, ponniridning og Safaritoget som er barnas favoritt. Dyreparken ligger ved siden av en campingplass, og både vandrerhjem, hytter og hotell fins rett i nærheten.
 

Parken Zoo

Det er masse å finne på for både deg og barna i Parken Zoo i Eskilstuna. Her er dyrene delt inn i kontinenter og opprinnelsesland; Australia, Afrika, Asia (der en kjempeøgle er hovedattraksjonen) og Sør-Amerika. I tillegg fins det attraksjoner som Kunnskapsverdenen, en artig fornøyelsespark, badeland og Barnas Dyrepark for de minste. Det fins overnattingsmuligheter på selve området til Parken Zoo.
 

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark i Orsa i Midt-Sverige er Europas største bjørnepark. De største attraksjonene her er "Polar World" (verdens største isbjørnanlegg), «Leopard Center" og "Tiger World '. Her finner du de fire store nordiske rovdyrene brunbjørn, jerv, ulv og gaupe, samt ekte isbjørn (nei, de er ikke innfødte i Sverige), snøleoparder, persiske leoparder og flere andre truede dyrearter. Noe av det som gjør denne parken magisk, er at de besøkende får prate med dyrepasserne, kan titte på bjørner som fanger fisk når de er sultne og har mulighet til å bli med på supre, guidede turer.
 

Ölands Zoo og Fornøyelsespark

Ölands Zoo og Fornøyelsespark ligger på den vakre øya Öland i Østersjøen, utenfor Sveriges sørøstkyst. Her kan du se og oppleve tropiske og truede dyrearter fra hele verden. Öland Zoo og Fornøyelsespark rommer også ”Piratøya”, et 15.000 kvadratmeter stort vannparadis.
 

Når?

Sjekk hjemmesiden til de ulike parkene for å få vite mer om åpningstider og sesonger.

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden