[text]

Seiling i Sverige

Stopp opp og tenk litt på det. Hvorfor tror du at du nesten aldri møter svenske seilere i Middelhavet om sommeren? Fordi de alle er i Sverige og koser seg, selvsagt.Hva vil du ha ut av en seilferie? Oppleve en nydelig urørt kystlinje som rammes inn av vakker skjærgård? Ja. Oppleve øylivet slik svenskene gjør det, med urørt natur, rene strender, finne din helt private øy, eller øyer og kystnære fiskesamfunn som smykker seg med fantastiske sjømatrestauranter, barer og aktivitet døgnet rundt? Ja.

  • Sailing in Sweden

Sailing in Sweden

Båtsesongen i Sverige varer fra juli til september, og på sommeren er det bare mørkt tre timer på nettene. Det nesten konstante dagslyset gjør at du kan seile både langs nordkysten, sørkysten, øst- og vestkysten. Du kan seile i Bottenviken i Lappland og hoppe i land for å utforske den snodige, men vakre naturen på Den Høye Kysten som går langs østkysten av Nord-Sverige. Eller hvorfor ikke legge ferien til Stockholms skjærgård og øyene Finnhamn, Grinda, Utö og Sandhamn?  Samtlige har restauranter, barer og et bredt utvalg av naturopplevelser og aktiviteter. Det fins rundt 24.000 øyer i Stockholms skjærgård, så her er du nesten bortskjemt med valgmuligheter.

Kjør middelaldertema

Hvis dere ønsker et historisk glimt av middelalderen under båtferien, setter dere kurs for øya Gotland, som rommer den fantastisk godt bevarte byen Visby. På øya Öland kan dere oppleve gamle vikingbosetninger og få en smak på øylivet. Begge øyer byr på herlige matopplevelser.

Vil du kombinere seiling med interessen du har for mat? Da må du dra til Sveriges vestkyst og Bohuslän. Dette området er berømt for sine fantastiske skalldyr; hummer, krabbe, østers, kreps og reker. Du kan få en deilig smak av Vest-Sverige både i Göteborgs mest anerkjente restauranter med Michelin-stjerner, og i sommerparadiser som Smögen.

Øyer

Utenfor vestkysten fins det mer enn 1000 øyer - fra nakne, rosa granittholmer og skjær til befolkede steder som Marstrand der det går regattaer av stabelen hver sommer og hvor du finner Carlsten Festning.  Hvis det heller er fred og ro du er ute etter, så skal du dra til Kosterøyene ved Strömstad der Sveriges første marine nasjonalpark Kosterhavet ligger. Vi glemte kanskje å nevne at transportetappene mellom alle disse stedene er intet mindre enn magiske.

Både seiling og båtlivet generelt er meget velutviklet i Sverige, og det fins mange gode marinaer og gjestebrygger langs hele kysten. Hvis du ikke ønsker å ta med egen båt, så vit at det fins mange båtfirmaer som står klare til å bistå.

Når?

Juli - september

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden