[text]

Jakt i Sverige

Jakt i Sverige er nærmest en nasjonalsport siden det fins nesten 300 000 jegere i en befolkning på litt over 9 millioner. Jaktsesongen varer fra august til oktober, og er selvsagt inndelt i flere perioder avhengig av art og region. Dette innebærer vakre høstfarger i naturen i starten av sesongen og muligens jakt på ski om vinteren.

  • Hunting in Jämtland

Hunting in Jämtland

På jaktmenyen

Sverige kan vise til en rekke fuglearter og mye vilt. Fuglearter er eksempelvis fjellrype, orrfugl, gjess og ender. Viltjakt inkluderer blant annet elg, reinsdyr, hjort, dådyr, villsvin, europeisk bison og bever.

Elgjakt med hunder

Ta med deg en elghund på jakt og nyt livet. Ikke bare snuser hunden opp elgen, den sirkler den inn til du kommer frem selv. Jakt på elg alene, eller i gruppe. Det eneste hunden din ikke gjør for deg, er å skyte den.

Organiser en jakttur til Sverige

Delta på jakt som en betalende gjest der du gjør avtaler med grunneiere eller jaktlag. Det svenske vertskapet kan fikse fellingstillatelse og forsikring. For å ta med eget våpen inn i Sverige, må du innhente tillatelse fra svenske myndigheter. Men du har mulighet til å leie eller låne våpen av svenske jegere så lenge eieren er med deg på jakten og du er over 15 år.

Se Svenska Jägerförbundet for mer informasjon. 

Visste du dette?

Sverige er det landet i verden som har høyest elgpopulasjon. Det fins over 250 000 av dem her – altså flere enn du klarer å skyte.

Tips?

Hvis du ikke vil ta den helt ut og jakte, kan du oppleve naturen og villmarken på arrangerte turer med firmaet Wild Sweden.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden