[text]

Ekstremsport

Sverige har lengden som skal til, kan skilte med varierte årstider, er omgitt av sjø med skjærgårder i øst og vest og har fjelltopper sentralt plassert. I tillegg fins det polarvidder i nord og et bølgende landskap med skog og sandstrender i sør. Det er nesten for godt til å være sant.  Og sånn sett er landet selvsagt enhver ekstremsportsutøvers drøm.

  • Nature's Best arrangement JoPe Fors & Fjäll

Nature's Best arrangement JoPe Fors & Fjäll

Eventyr til vanns

Velg mellom å padle kajakk eller kano gjennom kanalene i Stockholm, eller finn frem villskapen i deg og utforsk skjærgården. Slå deg ned på en øy for natten. Fang din egen fisk og sov under åpen stjernehimmel. Fisk i villmarka i det sentrale Sverige, eller vær maksimalt tøff og test rafting i de svenske fjellene ved Storfallet. Sør-Sverige er supert når det gjelder windsurfing og kitesurfing – Öresund og stranden Ribersborg midt i Malmö er hete tips. Og tømmerrafting-ferie er familievennlig og kan legges til elven Klarälven.

Vandreferier

Delta på en guidet vandretur i de svenske fjellene eller i villmarken i en av landets mange nasjonalparker (inkludert den store og særdeles vakre Sarek som står på Unescos liste over Verdensarv). I Sverige er det enkelt å kombinere vandring med andre opplevelser som kjøring med firhjuling, det å kaste seg ut fra tretopper i line, primitive campingturer og jakt.

Innsjøer med is på

Svenskene lar ikke litt is og temperaturer under null grader hindre dem i å drive med vintersport. Hva du kan finne på? Over hele Sverige kan du prøve deg på vingesurfing, bli med på isyachting med båt eller rett og slett ta deg en skøytetur.

Snø og is

Befinner du deg nord i landet? Pakk snippesken og legg ut på fascinerende turer på isbreer og isbelagte fosser. Bli med på en safaritur med hundeslede, og overnatt i iglo. Sjekk inn på ICEHOTEL. Gjet reinsdyr og spis middag i et sametelt, og kjør snøscooter på elgsafari fra morgen til kveld. Føl friheten. Det eneste du trenger å huske på, er superundertøy.

Ekstremsport i storbyene

Du kan også prøve deg på ekstremsporteventyr i byene Stockholm, Göteborg og Malmö; de tilbyr alle RIB turer og turer med varmluftsballonger. 

Fins det noen aktiviteter der ute i det fjerne?

Så absolutt! Dykking etter skipsvrak i Østersjøen for eksempel. Ikke bare fins det nærmere 10.000 registrerte skipsvrak i Sverige – det er merkelig nok ikke en tremark i nærheten av noen av dem. Årsaken er antakelig fordi det er for kaldt. Det, og de lave saltnivåene i vannet gjør Østersjøen til en dykkers våte drøm.

Når?

Både sportseventyr som arrangeres året rundt og mer væravhengige aktiviteter går av stabelen over hele Sverige. Og i Sverige er ikke vintereventyrene forbeholdt kun den kaldeste årstiden – dersom du krysser Polarsirkelen og entrer Lappland, kan du oppleve snøeventyr praktisk talt året rundt. Ikke minst når midnattssolen står høyt på himmelen mellom 31. mai til 11. juli i nærheten av Kiruna.

 

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden