[text]

Det svenske musikkfenomenet

Sverige bokstavelig talt rocker – og det verden rundt. Med kjente klassikere som ABBA, The Cardigans, Ace of Base og Roxette som fortsatt er superpopulære. I likhet med svenske kjøttboller og IKEA.Den nye vinen innen svenske artister er eksempelvis Robyn, Lykke Li, Swedish House Mafia, The Knife og mange flere som sammen beviser en gang for alle at det svenske musikkfenomenet ikke er en døgnflue.

  • ABBA
  • The Swedish pop group Roxette
  • The Hives
  • Acclaimed electro-pop band The Knife

ABBA

Thank you for the music

Sverige produserer musikkartister som selger drillioner av cdèr og nedlastninger verden over, og får New Yorks Madison Square Garden utsolgt i løpet av få timer. Sistnevnte bragd sto Swedish House Mafia for nå nylig. Eller tenk på Robyn, som kom på Daily Show og topper hitlistene verden rundt. En kan nesten spørre seg om svenskene tilsetter noe i drikkevannet. Hvem vet, og hvem bryr seg? Reis til Sverige og opplev favorittartisten din på deres egen hjemmebane.

Svenske band og sangere

ABBA var en supertrouper supergruppe på 1970-tallet og i begynnelsen av 1980-årene, men de er antakelig minst like berømte i dag som den gang. I dag kan du delta på en ABBA City Walk som arrangeres av Stockholms Stadsmuseum og tar deg med til ABBA-relaterte steder i hovedstaden.

Du vet aldri – om et par tiår er det kanskje mulig å gå på byvandringer i fotsporene til Robyn, Swedish House Mafia og Lykke Li i Stockholm. Eller delta på en Soundtrack of our Lives tur i Göteborg. Eller kanskje til og med legge ut på en ”Cardigans vandring” i Malmö. Hvis ditt svenske favorittband eller favorittartist ikke er nevnt på denne listen, så klikk deg inn på Sweden.se eller Swedish Music, hvor du kan oppdage ny, svensk musikk.

Konsertscener

Stockholm, Göteborg og Malmø er Sveriges tre største byer, og det fins ingenting du ikke finner av levende musikk eller konsertscener i dem. Hvis du ønsker å få med deg en livekonsert med den svenske favorittartisten din, kan du besøke songkick.com for å sjekke turnéprogram og datoer.

Pippi, one of the most translated children's books

Sveriges litteratur - fra poesi til fiksjon

Vanligvis sier en at Sveriges moderne litteraturhistorie skriver seg tilbake fra 1700-tallet, med mystikeren og filosofen Emanuel Swedenborg i spissen. I siste halvdel av 1700-tallet skrev nasjonalpoeten Carl Michael Bellman livsbejaende og dødbringende drikkeviser, og frivole og idylliske viser om det gode livet på landet.

Crayfish party at Fejan, Stockholm archipelago

Svenske tradisjoner

Opplev svenske tradisjoner

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden