[text]

Skøyteturer

Sverige er alle skøyteentusiasters iskalde drøm. Kombinasjonen av knitrende kalde vintre med et nesten latterlig stort utvalg av innsjøer (nesten 100 000) og elver, hvorav mange av dem fryses til is på vinteren, er unik. Også langs Sveriges kystlinje vrimler det av herlige skjærgårdslandskap med småøyer der du kan legge ut på ditt eget, lille skøyteeventyr.

  • Skating at lake Siljan in Dalarna

Skating at lake Siljan in Dalarna

Arrangerte skøyteturer

Hvis du deltar på opplevelsesturer, kan du forvente å stå opp grytidlig på morgenen; sporty turer med matpakke i sekken og overnatting i herberger. Underveis vil guiden din gi tips og råd angående hvilken teknikk som er den beste på naturlig is.

Langdistanseturer

Avhengig av tidligere erfaring og utholdenhet, kan du tilbakelegge strekninger på alt fra 25 til 200 kilometer per dag. Vi lover på heder og ære at du får med deg både ro i sjelen og vakre, majestetiske vinterlandskap underveis.

Bål og is

Avslutt dagen med å ta en badstue for å få varmen igjen! Men hvis værforholdene tillater det, er det absolutt å anbefale å ta seg en ekstrarunde på isen i måneskinn. Magisk!

Tips:

Stockholm og Östersund er de to mest populære stedene i Sverige å dra på skøytetur til. Hvis du ønsker å delta på en organisert skøytetur i Stockholm eller Östersund, er det viktig at du har noe tidligere erfaring fra enten skøytebaner eller for eksempel rollerblades. Hvis du har planer om å legge ut på skøytetur på våren eller høsten uten guide, så hent inn oppdatert informasjon om isforholdene på forhånd.

Når?

Sverige er et langstrakt land, så vinteren setter inn på ulike tidspunkt i de ulike delene av landet. Avhengig av temperaturen, kan isen legge seg så tidlig som i november måned i Stockholmsregionen.  Og den kan ligge helt til slutten av mars om det er kaldt nok.

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden