Golf i Sverige

  • Golf in Skåne
    Golf in Skåne

    © Michael Denker/skane.com

[text]

Steder

Sverige har skapt seg et ry som golfnasjon med golflegender som Annika Sörenstam og de ledende PGA Tour-spillerne Carl Petterson og Henrik Stenson. Det er imponerende med tanke på at Sverige har lange vintre, men ikke overraskende med tanke på kvaliteten på svenske golfbaner.

Sverige har over 480 golfbaner med 460 000 medlemmer, og sporten er i sterk vekst. Her finner du blant annet mesterbaner som Bro Hof Slott utenfor Stockholm, Barsebäck GCC i sør og Halmstad GK på vestkysten. Sveriges geografi og topografi sørger for fine golflandskap. Her finner vi alt fra baner i kupert kystterreng til baner i skogen med buktende bekker.

Golf in Båstad, Skåne

Golf i Skåne

Jo visst er det lett å finne langstrakte strender og linksbaner Skåne. Men det er minst like enkelt å lage et reisekart med stjerner som byr på irrgrønne runder og attpåtil ly på vindfulle dager.

Karlstad Golf Club in Värmland

Golf i Värmland

Regionen Värmland ligger omtrent midt i landet, og grenser til Østfold, Akershus og Hedmark i Norge, samt Västra Götalands län, Dalarnas län og Örebro län i Sverige. Med tanke på naturen er Värmland absolutt et paradis for golfspillere.

Golf in Småland

Golf i Småland

Småland rommer hele Kronobergs län, store deler av Jönköpings län og i tillegg fastlandsdelen av Kalmar.Setter du kurs for denne regionen, venter det med andre ord mange trivelige golfoverraskelser.

Stora Lundby Golf Club in West Sweden

Golf i Vestsverige

Mange forbinder vestkysten fra Strömstad nedover mot Göteborg med idylliske skjærgårdssamfunn som Grebbestad, Fjällbacka, Smögen, Fiskebäckskil og øya Marstrand.

Halmstad Golf Club, Southern Sweden

Golf i Halland

Halmstad er Sveriges golfhovedstad, og byen ligger knappe 1,5 time sør for Gøteborg. De kritthvite sandstrendene her er kåret til Sveriges vakreste, og idyllen bobler gjennom hele golfsesongen.

Kalmar Golf Club in Småland

Golfsesongen i Sverige

Svenske golfbaner er som regel medlemsbasert, men det er enkelt for golfturister å bestille starttid på de fleste golfbanene.

 

I samarbeid med:

Annonsering:

A part of the official gateway to Sweden